Skip to main content
arandjelovac

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ARANĐELOVCU: Preminula žena osam dana nakon porođaja, rodila zdravu ćerku, PA JE SVE KRENULO PO ZLU

Foto: Facebook/Printscreen
Rodila je zdravu devojčicu koja je još u bolnici i čeka da tata dođe po nju.

Porodilja (35) iz Aranđelovca preminula je osam dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici u tom gradu.

"TREBALO JE DA POSTANEŠ MAJKA, DA SE RADUJEŠ DETETU" Užice zavijeno u crno: Danas sahranjuju trudnicu koja je preminula u šestom mesecu trudnoće

"TREBALO JE DA POSTANEŠ MAJKA, DA SE RADUJEŠ DETETU" Užice zavijeno u crno: Danas sahranjuju trudnicu koja je preminula u šestom mesecu trudnoće

OTAC I SIN IZ NIŠA U PRITVORU! Sumnjiče se da su svirepo ubili kuma: Evo kolika im robija preti

OTAC I SIN IZ NIŠA U PRITVORU! Sumnjiče se da su svirepo ubili kuma: Evo kolika im robija preti

SRCEPARAJUĆA PRIČA O DEVOJČICI UBIJENOJ U ZAJEČARU: Sve je moglo da bude drugačije - detalj iz života majke bacio novo svetlo na slučaj

SRCEPARAJUĆA PRIČA O DEVOJČICI UBIJENOJ U ZAJEČARU: Sve je moglo da bude drugačije - detalj iz života majke bacio novo svetlo na slučaj

Rodila je zdravu devojčicu koja je još u bolnici i čeka da tata dođe po nju. Nesrećna žena sahranjena je juče na groblju u selu nadomak Aranđelovca.

Porodica u šoku

Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da veruje da je više nema.

- Zanemeli smo od bola i tuge. Njoj je ovo bila druga trudnoća i sa mužem željno je iščekivala rođenje druge bebe. Već imaju ćerku od pet godina. Porodila se 19. februara prirodnim putem. Dobila je zdravu ćerku i sve je bilo kako treba i s njom i s bebom, međutim, nastale su komplikacije jer joj lekari nisu izvadili posteljicu. Naglo joj je pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar. Prvo što su rekli lekari bilo je "pobogu gde ste bili do sada s njom" i "zakasnili ste" - sa suzama u očima priča jedan rođak.

Kaže da su lekari u Beogradu konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi joj stali.

- Otklonili su joj matericu i jajnike. Stavili su je u veštačku komu, ali nažalost spasa joj nije bilo. Preminula je 27. februara. Na zahtev beogradskih lekara rađena je obdukcija koja će pokazati zašto je došlo do ovakvog ishoda - kaže rođak.

Nezvanično je potvrđeno da je porodilja iz Aranđelovca stigla u veoma teškom stanju i da je hitno zbrinuta u GAK Višegradska, a zatim je prebačena i u beogradski Urgentni centar.

- U porodilište u Beogradu primljena je s teškom kliničkom slikom, lošom krvnom slikom i opštim stanjem organizma. Lekari u Višegradskoj su je odmah zbrinuli i uradili sve što je bilo do njih odnosno što se tiče ginekoloških komplikacija. Nakon toga je prebačena u Urgentni centar na intenzivnu negu u šok sobu. Prognoze nisu bile dobre jer je prekasno stigla u Beograd. Zaista su pokušali sve što je bilo do njih, i operaciju, i terapiju, i stalni nadzor, ali nije uspelo. Ona je dobila sepsu koja joj je zahvatila skoro čitav organizam, čak su joj i bubrezi otkazali. Zato je i naložena obdukcija, da se vidi uzrok njenog stanja. Za sada se sumnja da je u pitanju zaboravljena posteljica nakon porođaja - otkriva izvor upućen u slučaj.

Divna porodica

Oni koji su poznavali preminulu porodilju i njenog muža ne mogu da veruju kakva ih je sudbina zadesila. O njima imaju samo lepe reči.

- Znam je još iz osnovne škole. Divna, hrabra mlada žena, prava lavica. Plačem od kada sam čula za njenu smrt. Ostavila je ćerku da raste bez majke, još je mala, ne znam ni da li će zapamtiti majku - kaže drugarica pokojne žene.

Muž preminule porodilje radi u firmi u Aranđelovcu, a kolege ga opisuju kao poštenog čoveka.

- To je divna porodica. U braku su bili oko šest godina. Nikada nije pominjao da je njegova supruga imala zdravstvene probleme. I ova trudnoća je prošla kako treba i spremao se da časti. Velika tuga - kaže kolega nesrećnog čoveka.

Više vesti iz domaće hronike čitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd