Skip to main content
Ivan T.

"Pritrčao sam do zgrade i video sina prekrivenog krvlju" Mladić pozvao Ivana napolje da završe obračun sa žurke?

Foto: Facebook/Printscreen
Mladić je živeo u Ulici dr Ivana Ribara na broju 188, a otac ga je našao kod broja 170

Ivan T. (22) ubijen je tokom dočeka srpske Nove godine oko tri sata iza ponoći na Novom Beogradu, u Ulici dr Ivana Ribara. On je veče proveo na privatnoj žurki. Kad je došao kući, neko ga je pozvao napolje i na ulici ga je napadač ubo nožem u grudi. Preminuo je pola sata nakon prijema u Urgentni centar, u koji ga je odvezao otac. Policija je juče u popodnevnim časovima uhapsila osumnjičenog za ubistvo D. I. (20) i određen mu je pritvor do 48 sati.

VELIKA TUGA! Ovo je Ivan (22) koji je sinoć ubijen na Novom Beogradu (FOTO)

VELIKA TUGA! Ovo je Ivan (22) koji je sinoć ubijen na Novom Beogradu (FOTO)

OBRT U SLUČAJU UBISTVA MLADIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Drug je osumnjičen za zločin - dozivao pomoć i vikao "izdrži ,izdrži"

OBRT U SLUČAJU UBISTVA MLADIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Drug je osumnjičen za zločin - dozivao pomoć i vikao "izdrži ,izdrži"

EKSPRESNA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Uhapšen osumnjičeni koji je Ivanu (22) zario nož u srce

EKSPRESNA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Uhapšen osumnjičeni koji je Ivanu (22) zario nož u srce

Nesrećni otac je juče novinarima jedva uspeo da ispriča šta se desilo.

Njegov sin se vratio sa privatne proslave u porodični stan pred zoru. Međutim, odmah je usledio poziv zbog kojeg je opet izašao.

- Nije mi ništa objasnio, samo je izleteo napolje. Dugo ga nije bilo, pa sam se zabrinuo i pozvao ga telefonom. Nije se javljao, pa sam izašao da ga tražim. Kako sam počeo da se udaljavam od zgrade, na nekih 400 metara čuo sam povike. Pritrčao sam do te zgrade i video sina prekrivenog krvlju i njegovog druga koji mu je na zemlji držao glavu u krilu i govorio: "Izdrži, izdrži, biće sve u redu" - priča otac napadnutog momka.

On i sinovljev drug su rešili da ne čekaju Hitnu pomoć jer je Ivan bio na ivici života, pa su ga sami prevezli do bolnice.

- Njegov drug mi je pomogao da ga odnesem do automobila, pa smo otišli u Urgentni, ali je tamo preminuo nakon pola sata. Nemam predstavu ko je mogao da naudi mom sinu i zbog čega. Očekujem da policija to brzo reši. Nemam više snage da pričam, molim vas, razumite me - rekao je neutešni otac okupljenim novinarima.

Mladić je živeo u Ulici dr Ivana Ribara na broju 188, a otac ga je našao kod broja 170.

Kako se saznaje, policija je ispitala svedoke sa žurke i istog dana u popodnevnim satima došla do saznanja da je D. I. počinilac teškog zločina. Njemu su lisice na ruke stavljene u popodnevnim časovima.

Pretpostavlja se da se Ivan sukobio sa D. I. na privatnoj žurki i da ga je taj mladić kasnije pozvao napolje da završe obračun.

Ovo je drugi ovakav slučaj u poslednjih mesec dana.

Naime, sličan obračun se desio 26. decembra u selu Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana. Nemanja Antanasović (18) tog jutra, oko 6.40, izašao je da prošeta jer nije spavao nakon noći provedene u bolnici, gde je bio pošto ga je pretukla grupa mladića u kojoj bio poznanik M. T. Međutim, ubrzo nakon toga Nemanjin otac dobio je poziv da dođe do prodavnice jer mu je tamo sin na zemlji sav u krvi. On ga je stavio u automobil da bi ga odvezao do bolnice, ali je Nemanja preminuo u putu zbog ubodne rane u predelu srca, dok je u istom obračunu u predelu grudi lakšu ranu zadobila i njegova devojka (14). I M. T. je ranjen u grudi, ali su lekari uspeli da ga spasu i kasnije uhapse zbog sumnje da je ubio Nemanju.

Krvavi obračun i za Novu godinu

Teška tragedija jedva je izbegnuta i pre dve nedelje, kada je tokom dočeka kalendarske Nove godine dvoje ljudi povređeno u tuči na Kopaoniku u jednom hotelu. Tada su u bolnicu odvezeni Vranjanac (37) i Hrvat (30), a dan kasnije uhapšen je državljanin Crne Gore S. K. (38). Pretučeni Hrvat je Josip Kerum (30), nećak bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma, koji je odranije dobro poznat policiji po švercovanju 15 kilograma marihuane i držanju nelegalnog oružja. On je sa Srbinom, u čijem je bio društvu, zbrinut u bolnici u Novom Pazaru zbog teških povreda glave. Njegovo društvo se navodno potuklo sa grupom Crnogoraca.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd