Skip to main content
Ranko Radošević

KRVNA OSVETA PONOVO HARA REGIONOM? Sve isplivalo na videlo: Jedan čovek naručio ubistvo Žižića, njegovog oca pa na kraju likvidirao Ranka

Foto: MUP Printscreen
Čovek koji je naručio ubistvo Luke Žižića prošle godine, pokušao je da ubije i Lukinog oca Mija, koji je bio porodični prijatelj i zemljak Ranka Radoševića. Zbog toga je naredio da se i ovaj Nikšićanin otpiše, ispričao je uhapšeni.

Ranko Radošević Šule (54), ubijen je 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju kada su mu prišla dva maskirana napadača i u njega ispalila sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

Prema priči uhapšenog mladića iz Brčkog, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete.

Kao osumnjičeni da su direktni izvršioci likvidacije Radoševića uhapšeni mladić (28) iz Lebana i mladić (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), devojka (22), državljanka BiH i njen momak iz Brčkog.

Neraščišćeni računi

- Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže sagovornik i dodaje:

Ranko Radošević
Foto: MUP Srbije

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao mladića sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca.

Uroš N. uhapšen je u Nikšiću, samo četiri meseca posle ubistva Žižića na Novom Beogradu i to tokom rutinske kontrole njegovog vozila.

- Nakon pretresa vozila pronađen je durbin, a sumnja se da ga je oružje tek čekalo na nekoj lokaciji. Uvidom u njegov telefon otkrivena je prepiska sa saradnicima, iz koje proizlazi da je sa saučesnicima planirao Žižićevo ubistvo.

Kontaktirao je i sa likom, koji je, kako se sumnja, sa još jednim čovekom učestvovao u ubistvu Luke Žižića - podseća naš izvor i dodaje:

- Cilj ubistva Žižića navodno je sprečavanje moguće krvne osvete.

Saučesnik priznao

Pored dvojice mladića, kao saučesnici za ubistvo Radoševića sumnjiče se i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima, državljanka BiH (22) i njen momak iz Brčkog.

- On je u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića - podseća izvor i dodaje da je priznao i da ga je devojka pozvala da mu javi da treba da se skloni.

 Više vesti o ubistvu Ranka Radoševića u Beogradu pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd