Ponedeljak 26. feb 2024.
Beba

Rekli su da mi je BEBA UMRLA u porodilištu, ali ja znam da je ŽIVA i da je u SRBIJI!

Foto: Profimedia
Ljubiša Milosavljević tvrdi da njegovo dete nije umrlo u porodilištu već da je žrtva trgovine ljudima

Ljubiša Milosavljević već 16 godina vodi bitku kako bi dokazao da mu je jedino dete žrtva trgovine ljudima i da, kako tvrdi, nije umrlo u porodilištu.

Majka (21) skrolovala po Fejsbuku i videla UBISTVO SVOJE BEBE UŽIVO

NEĆETE VEROVATI SVOJIM OČIMA: Beba koja izlazi iz stomaka carskim rezom će vas raznežiti (VIDEO)

Njegova supruga porodila se carskim rezom 31. marta 2001. godine, a dete je odmah odneto na neonatologiju i stavljeno u inkubator.

- Kada su mi pokazali dete bilo je zdravo kao dren. Porođaj je bio komplikovan, trajao je četiri sata. Supruga mi je u medicinskoj struci i ni njoj nije jasno zašto se tako dugo čekalo da se izvrši carski rez, međutim sve je na kraju završeno dobro i beba je rođena zdrava – priča Ljubiša za SrbijaDanas.com.

Ljubiša Milosavljević
Foto: Privatna arhiva

Majka nije mogla da vidi dete ni dok je bilo živo

Posle dva dana, 2. aprila 2001. godine, Ljubiši iz Leskovačke bolnice saopštavaju da mu je dete umrlo.

- Supruzi od momenta porođaja nisu dozvoljavali da viđa dete. Babica joj je na porođaju čak rekla: „Umesto da čuvate unuče i ćerku udajete, vi se sada porađate“, želeći da je ponizi što je tada imala 44 godine. Sve je još od samog porođaja teklo čudno jer nije dobila adekvatnu pažnju lekara. Jedan doktor je započeo porođaj, drugi ga završio tako što je uradio carski red, mimo svih protokola. Kada mi je načelnik ginekologije saopštio tužnu vest, izričito sam tražio da se telo deteta ni dira jer zahtevam obdukciju – objašnjava Ljubiša.

Beba
Foto: Profimedia

Sumnjiv uzrok smrti, nema imena deteta u Knjizi obdukcije

Prema njegovim rečima tada počinje niz čudnih događaja i ozbiljnih proceduralnih grešaka zbog kojih i dalje sumnja da mu je dete zaista umrlo u porodilištu.

- Posle 15 dana stiže izveštaj sa obdukcije iz Niša. Međutim, ime mog deteta nije bilo upisano u Knjizi obdukcija i ta greška je ispravljena tek posle 20 dana. Isto je problem što ni patolog koji je radio obdukciju nije stavio svoj potpis u Knjizi obdukcije u Leskovačkoj bolnici. Uzrok smrti da se dete udavilo od plodove vode takođe je sumnjiv jer se upravo to navodi kao najčešći uzrok kod dece koja su ustvari oteta i daju se na usvojenje, da ne kažem prodaju.

Potom je došlo do nedoumice gde je rađenja obdukcija tela preminule bebe. Ljubiša, inače, posmrtne ostatke svog deteta nikada nije uspeo da vidi.

- U izveštaju koji sam tek 2009. godine uspeo da dobijem od bolnice piše da je obdukcija rađena na Institutu za sudsku medicinu u Nišu. U službenoj belešci policije stoji da je rađena u Zdravstvenom centru Leskovac. Niko iz policije i Tužilaštva nikada nije proverio gde je zapravo rađenja obdukcija. Međutim, ja verujem da obdukcije nikada nije ni bilo i da je to samo papirološki odrađeno.

Beba
Foto: Profimedia

Datum smrti upisan kao datum rođenja, nema imena majke

Sledeća misterija, prema tvrdnji Ljubiše, odnosi se na to što u izvodima iz Matične knjige rođenih i Matične knjige umrlih ne stoje tačni datumi rođenja i smrti njegovog deteta.

- Ništa se nigde ne uklapa. U izvodu iz Matične knjige rođenih piše da mi je dete rođeno 2. aprila 2001, a na taj dan je ustvari umrlo. U naknadnim beleškama piše da je dete umrlo 25. aprila 2001. godine, što apsolutno nije tačno. Na izvodu ne stoji ni ime majke, kao da je nepoznato ko je majka. Zašto su upisali datum smrti kao datum rođenja? Ubrzo sam shvatio da se ti datumi šteluju da bi se sredili čisti papiri za detetovo usvojenje.

Ljubiša je od 2001. godine podneo desetine krivičnih prijava i sam vodi bitku protiv, kako kaže, kriminalne grupe koja se bavi trgovinom dece.

- Boriću se do poslednje kapi krvi. Znam da mi je dete živo i čak znam i da je u Srbiji. Nameravam to da dokažem makar mi bilo poslednje u životu. To je jedino dete koje imam, a ova borba je sada moj jedini život.

Beba
Foto: Profimedia

Misteriozno oštećeni DNK kalupi

Dodatna sumnja na ceo slučaj pala je pretprošle godine kada je Leskovački sud naredio Sudskoj medicini u Nišu da se DNK kalupi pošalju na Biološki fakultet u Beograd na DNK analizu.

- Veštačenje DNK kalupa trebalo je da bude dostavljeno u roku od 15 dana. Sud je godinu dana čekao na to, a odgovor je dobio tek kada su pokrenute procedure za kažnjavanje odgovornih što to kasni. Lako možete da pogodite šta je kao odgovor dobio sud. Odgovor je da su DNK kalupi mog deteta oštećeni i da analiza ne postoji.

Apel da se slučaj istraži

Ljubiša kaže da će pravnu borbu za svoje dete voditi, ako treba, dok je živ.

- Ljudi na ozbiljnim položajima u pravosuđu su mi potvrdili da ovaj slučaj nije čist i da tu nešto ozbiljno ne valja. Ja zato i ovom prilikom apelujem na ministre policije i pravosuđa da nateraju nadležne da se ovo istraži do kraja. Ministri se menjaju, a problem nestalih beba ostaje. Ja ću svoje dete pronaći, ali moj slučaj nažalost nije jedini – zaključuje Ljubiša.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd