broken clouds
19.04.2024.

SAOPŠTENJE ALEKSINAČKOG TUŽILAŠTVA: Evo da li je zaista u automobilu Ljajića i Gogića pronađena torba sa novcem

14.04.2022. 15:16
Rasim Ljajić
Rasim Ljajić / Izvor: Profimedia
Oglasilo se Aleksinačko tužilaštvo.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu demantovalo je tekstove pojedinih medijima u kojima se tvrdilo da je u automobilu Rasima Ljajića i Branka Gogića odmah nakon nesreće pronađeno dva miliona evra u kešu.

HITNO! UHAPŠEN DARKO ŠARIĆ: Jake policijske snage upale u vilu (FOTO)

HITAN ZAHTEV ZA NOVE TOKSIKOLOŠKE ANALIZE: Evo šta je otkrila komisija na mestu nesreće u rudniku Soko

NALOŽENA EKSHUMACIJA TELA MUAMERA ZUKORLIĆA: Oglasilo se tužilaštvo zbog sumnje da je otrovan

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- U vezi novinskih članaka koji su objavljeni na više portala u Republici Srbiji u kojima je sadržana informacija da se na mestu saobraćajne nezgode koja se dogodila 10. 4. 2022. godine, u kojoj je teže povređen predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i u kojoj je stradao direktor preduzeća "Emisiona tehnika i veze" - inače bliski saradnik predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Branko Gogić (1977), pronađen novac u visini od nešto više od dva miliona evra, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu daje zvanično obaveštenje da nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom niti većem iznosu kao i da nije tačna informacija da se protiv predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, kako je to navedeno na pojedinim portalima internet stranica, već da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode u vidu obavljanja potrebnih veštačenja i drugih radnji koje su neophodne radi utvrđivanja odgovornosti.

Ovim putem Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu apeluje na javnost i medije da u cilju nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka povodom predmetne saobraćajne nezgode, ne plasira u javnost nezvanične i neproverene informacije, a Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu će se, po dobijanju drugih saznanja, oglasiti sa novim informacijama, u cilju informisanja šire javnosti", navedeno je u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

14.04.2022. 15:16