Utorak 19. mar 2024.
Marko MIlićev

SLUČAJ KANTRIMEN: Milićev na slobodi na dan Lukine smrti?

Foto: YoutubePrintscreen/Blic
Odluka moguća sutra

Na današnji dan, tačno pre četiri godine na Brankovom mostu u Beogradu, vozač "mini kantrimena" udario je mladića Luku Jovanovića.

Luki i njegovom prijatelju prethodno se pokvarila "lada" i kada su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo vozač "mini kantrimena". Nesrećni mladić tada je teško povređen, a dva dana kasnije, 27.jula 2014. godine, od teških polsedica saobraćajne nesreće preminuo je u Urgentnom centru.

Nekoliko dana kasnije, 2. avgusta, na Brankov most izašao je mladićev otac Bojan Jovanović, držeći sinovljevu sliku i tražeći da vozač "kantrimena" bude uhapšen. Konačno, dve nedelje nakon ovog tihog protesta, vozač je indentofikovan – u pitanju je bio Beograđanin Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini. U junu 2016. godine Milićev je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora. Automobil koji je Milićev vozio nikada nije pronađen.

Marko MIlićev
Marko MIlićev
Foto:Mup

Javnost od tada nije prestala da spekuliše o pozadini ovog slučaja, a vreme je neumitno prolazilo. Milićev je tako, prošlog septembra stekao pravo na uslovni otpust jer je odležao dve trećine zatvorske kazne. Prvu molbu za puštanje na slobodu podneo je krajem oktobra, međutim odlukom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, ona je odbijena.

No, ovom odlukom nije stavljena tačka na slučaj.

Prema saznanjima, nakon što je Marko Milićev 12. juna podneo novi molbu za uslovni otpust, a Treći osnovni sud zatražio je mišljenje KPZ "Požarevac" o njegovom ponašanju tokom izdržavanja kazne kako bi na osnovu toga doneo odluku da li da osuđeni može ranije da izađe iz zatvora. Da bi se o ovome odlučivalo što pre, Treći osnovni sud 17.jula uputio je urgenciju zatvoru da im se odgovor dostavi hitno.

Zatvor
Foto: Profimedia/ilustracija

Prema informacijama, uprava KPZ "Požarevac – Zabela" prošlog petka poslala je mišljenje o vladanju Milićeva na adresu Trećeg osnovnog suda. Očekuje se da ono u sud stigne danas.

- Nakon što u sud stigne mišljenje o ponašanju Milićeva, ročište na kojem će se odlučivati o njegovom puštanju na slobodu zakazuje se po hitnom postupku – kažu upućeni u slučaj.

To znači da bi odluka o Milićevu mogla biti donesena već sutra, a vinovnik nesreće u kojoj je stradao mladi Jovanović mogao bi biti na slobodi već u petak – na dan kada je Luka preminuo od teških povreda koje je zadobio kada je Milićev "kantrimenom" naleteo na njega.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd