Skip to main content
Velja Nevolja

LALIĆ PRE PRIZNANJA SEDEO SA BELIVUKOM I MILJKOVIĆEM, A ONDA USTAO I OTIŠAO: Detalji sa pripremnog ročišta u Specijalnom sudu

Foto: MN Press
Pripadnik klana Veljka Belivuka Srđan Lalić danas je priznao krivicu.

Kako se saznaje, pre nego što je izašao za govornicu Specijalnog suda i prizao krivicu, Lalić je sedeo na klupi sa ostatkom optuženih. 

ZLOČINI KOJI SU ZGROZILI SRBIJU: Svi imaju samo JEDNU zajedničku stvar, stručnjaci tvrde - tada su NAJAKTIVNIJI

ZLOČINI KOJI SU ZGROZILI SRBIJU: Svi imaju samo JEDNU zajedničku stvar, stručnjaci tvrde - tada su NAJAKTIVNIJI

OD IT STRUČNJAKA DO NEMILOSRDNOG KOLJAČA: Ovo je Srđan Lalić koji je počinio jeziva zverstva u kući strave u Ritopeku

OD IT STRUČNJAKA DO NEMILOSRDNOG KOLJAČA: Ovo je Srđan Lalić koji je počinio jeziva zverstva u kući strave u Ritopeku

"ŽENA JE PLAKALA, A POLICAJAC JU JE GRLIO" Isplivali detalji jezive drame na Brankovom mostu (VIDEO)

"ŽENA JE PLAKALA, A POLICAJAC JU JE GRLIO" Isplivali detalji jezive drame na Brankovom mostu (VIDEO)

Nakon što je priznao krivicu i sišao sa govornice, Lalić je otišao i seo na klupu gde su smešteni ostali pripadnici Belivukove i Miljkovićeve ekipe koji su već sklopili sporazum sa Tužilaštvom. 

Podsetimo, pripremno ročište koje je u toku je prekinuto je jer je sudija dala pauzu zbog svađe dva advokata Veljka Belivuka i Marka Miljkovića oko toga ko će prvi izlagati.

Pokušavao da dobije povlašćeni status

Podsetimo, Srđan Lalić pokušao je da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne. Kako su već pisale "Novosti", bez obzira na to što je opisao sve zločine kriminalne grupe, u kojima je i sam učestvovao, i detaljno pružio podatke o funkcionisanju "ekipe", njegov zahtev da se domogne pozicije svedoka-okrivljenog je odbijen.

On na optužnici, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto.

Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

- Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. Bez obzira na to što je pokazao da je spreman na saradnju, jer je ispričao i više nego što su ga pitali, tužilaštvo je smatralo da ima dovoljno dokaza i bez njegovog svedočenja. Smatra se da zločini, za koje se tereti, zahtevaju adekvatnu kaznu, a ne povlastice. On je, posle svega, izrazio i kajanje - rekao je tada izvor. 

Istragom je utvrđeno, zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno na osnovu fotografija koje su preuzete sa aplikacije "Skaj", da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Bez obzira na sva zlodela za koja se sumnja da ih je počinio, javnost je zgrozila fotografija koja je "skinuta" sa aplikacije "Skaj". Na njoj se vide Veljko Belivuk, Lalić i izmrcvarena žrtva. Lalićev osmeh (mada bi "monstruozni kez" više odgovarao opisu fotografije) nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U optužnici se navodi da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića, žrtve kidnapovali, a potom ih prebacivali u "klanicu", kako su zvali kuću smrti u Ritopeku, gde su ubijani ljudi. Žrtve su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

OSUMNJIČEN I ZA ŠESTO UBISTVO

Ime Srđana Lalića našlo se i na krivičnoj prijavi za otmicu i ubistvo Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gde su ga mučili.

Kako tvrdi tužilac, pored fizičkog maltretiranja Mitića, Lalić se pozabavio i brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak žrtve u njihovu "bazu". Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Dejan Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd