Utorak 19. mar 2024.
Marko Milićev

Sud doneo odluku u slučaju "kantrimen": Evo šta će biti sa Markom Milićevim

Foto: Srbija Danas
Sud doneo odluku

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je zahtev Marka Milićeva da bude pušten na slobodu. Milićev je upravljao "kantrimenom" kojim je ubio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu.

On je osuđen na četiri i po godine zatvora, jer je u julu 2014. godine automobilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. 

Milićev je međutim ispunio jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno izdržao je dve trećine zatvorske kazne.

Javna tuzba se protivila usvajanju molbe za otpust.

Nova nesreća na gradilištu u Beogradu! Muškarac pao u OKNO LIFTA! Reanimacija u toku!

Milićev se još uvek nije izjasnio oko toga ko je upravljao vozilo niti gde se vozilo nalazi.

Automobil je registrovan u insotranstvu, a MUP Srbije nema nikakvih saznanja.

Milićev ostaje u zatvoru do februara 2019. kada mu ističe kazna.

UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerikanci tvrde da su Srbi ubili Bakarija jer je CRN. Grci ih POKLOPILI ODGOVOROM

U ovom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Kum Milićeva, Bratislav Vesović je osuđen na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena". Taksista "Pink taksija" Saša Janković je oslobođen od optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović (21).

Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd