Skip to main content
Karaburma

SUĐENO MU ZA NASILNIŠTVO, FALSIFIKOVANJE, ALI I PEDOFILIJU! Evo ko je Lazar Galić koji je usmrtio dečaka na Karaburmi

Foto: Srbija Danas
Suđeno mu je za nasilništvo, falsifikovanje dokumenenta, privredne prestupe, ali i za pedofiliju

U krivičnom dosijeu Lazara Galića koji je svojim automobilom naneo smrtne povrede mališanu sa Karaburme, Stefanu Baliću (10) smrskavši mu lobanju kada ga je sitroenom pokosio u nedelju 18. jula na pešačkom prelazu, stoje različiti prekršaji, odnosno krivična dela za koja je osuđivan. Suđeno mu je za nasilništvo, falsifikovanje dokumenenta, privredne prestupe, ali i za pedofiliju.

Ovog leta odmor u Grčkoj se ipak isplati: Ultra All inclusive za hotel 5* = 7 noći od 1099€ po sobi

Ovog leta odmor u Grčkoj se ipak isplati: Ultra All inclusive za hotel 5* = 7 noći od 1099€ po sobi

Ministarka pravde pozdravila odluku Prvog osnovnog suda: Oglasila se povodom pogibije dečaka na Karaburmi

Ministarka pravde pozdravila odluku Prvog osnovnog suda: Oglasila se povodom pogibije dečaka na Karaburmi

"KADA POMISLE DA SU JAČI OD DRŽAVE, SLEDI PAD" Mladen Mijatović progovorio o Veljinom klanu: U pitanju je bila paravojna formacija

"KADA POMISLE DA SU JAČI OD DRŽAVE, SLEDI PAD" Mladen Mijatović progovorio o Veljinom klanu: U pitanju je bila paravojna formacija

Mali Stefan je juče, četvrtog dana od udesa, izgubio životnu bitku i za sobom ostavio nemerljivu tugu. Monstrum za volanom teško je povredio u udesu i Stefanovog brata Luku (5) kojeg čeka operacija noge, i slomio kičmu njihovom ocu Mihailu Baliću, lekaru Hitne pomoći. Vozač ubica kako je Galić s pravom prozvan je pobegao sa lica mesta, sakrio auto i legao da spava.

Policija je brzo razotkrila da on stoji iza zločina i uhapsila ga. Međutim, dok se dečak nalazio u komi zbog krvarenja na mozgu, Prvi osnovni sud je odbio predlog Prvog osnovnog tužilaštva da Galiću odredi pritvor do 30 dana, ali je Krivično veće pomenutog suda na žalbu tužilaštva poništilo sudsko rešenje i krivac je poslat gde je i trebalo da bude - iza rešetaka.

- Lazar Galić je vodoinstalater iz ulice Dragoslava Srejovića, ima dvoje dece i ženu i velikog psa. Ima loše odnose sa svojim srodnicima. Voli da popije , čudnjikav je i sklon prekršajima. Često ga traži policija na adresi, ali ga retko nalaze. Ima fiktivnu adresu - kazao je izvor blizak istrazi.

Pošto je isplivalo rešenje Prvog osnovnog suda u kojem su navedeni prestupi bahatog vodoinstalatera, Boško Žurić je taksativno pobrojio, odnosno rastumačio zakon i objasnio za šta je sve vozač- ubica kažnjavan.

- Navedena dela kažu da je ova osoba šest putra prekšajno kažnjavana za kršenje saobraćajnih propisa, odnosno da je dva puta krivično odgovarao za ugrožavanje javnog saobraćaja - rekao je Žurić tumačeći stavku po stavku iz rešenja suda koje je danas poništeno, nakon čega je Galić odveden u pritvor.

Advokat dalje objašnjava da je čovek na kojeg je Srbija kivna, počinio krivično delo iz člana 344, što predstavlja nasilničko ponašanje.

Galić je prema Žurićevom tumačenju zakona osuđivan i za falsifikovanje isprava, za nesavestan rad u privredi, kao i za prikrivanje stvari pribavljenih krivičnim delom. Šokantno je da je bezobzirni vozač i višestruki prestupnik kažnjavan i za obljubu sa detetom.

Debeli dosije koji je počeo da puni u ranim dvadesetim godinama, sa delima za koja je uglavnom uslovno kažnjavan mogao bi da ukazuje da Galića neko štiti ili da su srpski zakoni ma koliko se menjali izuzetno blagi, imajući u vidu da je teško pobrojiti njegova krivična dela, a da je za sva uglavnom kažnjen uslovnim kaznama zatvora koje u zbiru iznose šest i po godina.

 

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd