Skip to main content
Zoran Marjanović

"SVI SMO BILI KRVAVI" Šok u Marjanovićevoj ćeliji: Zatvorenik izvršio samoubistvo, Zoranu se slošilo

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Samoubistvu Marka Nikolića, koji je ubio suprugu i sina ispred Centra za Socijalni rad, prisustvovao je i Zoran Marjanović.

Detalje o tom nemilom događaju, ispričao je njegov cimer Saša Nikolić, koji je sada na slobodi.

SRPSKI CARINICI SPREČILI BIZARAN SLUČAJ KRIJUMČARENJA: Pronašli pampers pelene, a onda je usledio šok (FOTO)

SRPSKI CARINICI SPREČILI BIZARAN SLUČAJ KRIJUMČARENJA: Pronašli pampers pelene, a onda je usledio šok (FOTO)

"AKO JE ON POČINILAC..." Psihijatar tvrdi - Marjanović NIJE ubica? Jedan detalj sa suđenja je ključan

"AKO JE ON POČINILAC..." Psihijatar tvrdi - Marjanović NIJE ubica? Jedan detalj sa suđenja je ključan

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Ubistvo Jelene Marjanović i masakr u Jabukovcu povezuje JEDNA jeziva stvar

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Ubistvo Jelene Marjanović i masakr u Jabukovcu povezuje JEDNA jeziva stvar

Saša Nikolić, bio je jedno vreme cimer Zorana Marjanovića, u međuvremenu je odslužio kaznu na koju je bio osuđen, pa je rešio da ispriča užasan događaj, kome su svedočili i on, ali i muž pokojne pevačice.

Naime, 30. decembra 2017. u ćeliji broj devet u Centralnom zatvoru, koja se nalazila na prvom spratu četvrtog bloka, dogodilo se samoubistvo pritvorenika Marka Nikolića, koji je bio osumnjičen za ubistvo svoje supruge Maje i sina Mihaila (4) u julu 2017.

- U zatvoru smo imali jedan problem kada je Marko Nikolić, koji je ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, izvršio samoubistvo i povredio jednog pritvorenika. Mi smo bili u sobi, ležali smo i gledali televizor, neki su igrali "Ne ljuti se čoveče". Marko je iz svoje kasete uzeo peškir i rekao da ide do kupatila da se obrije. Pre toga je jednog cimera pitao da li može da mu donese ručak, a ovaj mu je rekao da može. Pošto je Marko ušao u toalet, posle pet, šest minuta se čulo da je nešto lupilo. Ubrzo se na vratima toaleta pojavio Marko, a krv mu je šikljala iz vrata, dok je u ruci držao parče polomljenog ogledala uvijeno u peškir - priseća se nemile scene Nikolić i nastavlja:

- Prišao je jednom cimeru i pitao ga je nešto u smislu: 'Jel si ovo želeo?', a zatim ga je dvaput ubo u vrat. Onda je Marko krenuo na drugog cimera, koji je uspeo da se skloni, pa je on još jednom ubo sebe u vrat. U tom momentu u sobi nastaje opšti haos, svi smo premrli od straha. Meni su se oduzele noge i izgubio sam glas, tako da nisam ni mogao da se pomerim sa kreveta - objašnjava on. 

Nikolić kaže da ih je spasao pritvorenik Hrvoje Baković, navijač iz Hrvatske, koji je podigao klupu i njome praktično odgurao Nikolića od cimera i tako im sačuvao živu glavu.

- Posle nekoliko minuta Marko je izgubio snagu, verovatno jer je iskrvario, i onesvestio se. Dok se sve to dešavalo, cimeri su otvorili prozor i dozivali su komandire i pomoć. Lupali su drugom klupom na vrata da bi nas čuli. Kada su komandiri ušli, Marko je bio u nesvesti, nas su izveli u hodnik. Krvi je bilo na sve strane, svi smo bili krvavi - priseća se  sagovornik.

Zoranu se slošilo

On dodaje da se Zoranu Marjanoviću posle tog događaja slošilo, kao i da mu je posle pričao da on uopšte ne podnosi da vidi krv i da se maltene onesvesti kad ugleda krv.

- Sećam se da je posle svega toga, komandir iz džepa Markove jakne izvadio punu šaku lekova, to je zapravo bila Markova terapija koju nije uzimao. On je u pritvoru bio onako sam za sebe, u svom svetu. Mi smo izbegavali da slušamo muziku i tiho smo pričali zbog njega, zbog toga što je ostao bez sina, imali smo obzira. Ponašanje mu se drastično promenilo jedno petnaestak dana pre nesrećnog događaja, kada je na televiziji odgledao emisiju u kojoj je gostovala njegova svastika i govorila o ubistvu njegove žene i sina. Od tada je svakodnevno pričao kako će da se ubije, kako više nema za šta da živi - završava Nikolić.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd