Skip to main content
BMW

TATA KRIJE OD VIKTORA DA MU MAMA NIJE ŽIVA: Dečačić ne zna da je u nesreći kod Vlade Srbije ostao bez majke i brata

Foto: Printscreen/TV Pink
Po izlasku iz bolnice sredinom leta dečak je na staranje dat baki po majci Suzani.

Mališan Viktor Novitović (3), koji je 18 juna. u saobraćajnoj nesreći kod Vlade Srbije ostao bez majke Jelene (34) i brata po ocu Nikole (19), kada je njegov otac Rade Novitović svojim BMW u punoj brzini u raskrsnici udario u kombi i četiri meseca kasnije iščekuje susret sa najbližim članovima porodice. 

OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO ZLOČINU U PANČEVU: Isplivali novi detalji, Milan došao po Mariju, komšije nisu čule pucnje (VIDEO)

OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO ZLOČINU U PANČEVU: Isplivali novi detalji, Milan došao po Mariju, komšije nisu čule pucnje (VIDEO)

RADILI I SA DRUGE STRANE ZAKONA: Policija u dve akcije privela četvoricu pripadnika MUP-a

RADILI I SA DRUGE STRANE ZAKONA: Policija u dve akcije privela četvoricu pripadnika MUP-a

STRAVIČNO! "Prvo pao na terasu ispod, a par sekundi kasnije na pločnik": Očevici šokirani tragedijom na Dorćolu

STRAVIČNO! "Prvo pao na terasu ispod, a par sekundi kasnije na pločnik": Očevici šokirani tragedijom na Dorćolu

Po izlasku iz bolnice sredinom leta dečak je na staranje dat baki po majci Suzani i njenom suprugu Miodragu Novakoviću, koji žive u Vlasotincima. 

- Meni Viktor strašno nedostaje, ali pričamo telefonom često. On je bakino zlato i bakina beba. Najteže je svima što često pita za majku i oca, ali ne plače jer misli da su Radetovim kamionetom otišli na dalek put. Traži i brata, ali ga lažemo i za njega. Kad ga otac zove na Vajber, Viktor ga obavezno pita: "A gde je Jelena i kad će već jednom da dođe?". Rade proguta knedlu u grlu i smisli neku laž ili izgovor da sinu skrene misli da više ne pita za majku - prepričava Mileva, dečakova baka po ocu iz Dobriče kod Arilja.

Mileva je priznala da strahuje za sudbinu sina Radeta.

- Kad ga neko pita šta misli da l i će morati u zatvor, uvek pomirljivo i skrušeno kaže: "Šta će meni veća kazna od ove koju već imam. Ostao sam bez moje Jelene, moje ljubavi koja mi je rodila drugog sina i bez moje prve radosti, mog Nikole". Ne plaši se Rade zatvora, ali ja se plašim za njega jer se još nije oporavio fizički ni psihički, a nema novca ni za lekove - ispričala je baka Mileva.

"U sekundi se život okrene"

Iako majka kaže da je Rade u Beogradu, komšije iz sela kažu da se on nalazi u porodičnoj kući sa majkom i tetkom i da je drugi čovek nakon tragedije.

 - Samo povremeno izlazi iz kuće, prošeta do rođaka, popije kafu jer mu je teško da non-stop sedi u kući, u kojoj više ništa nije isto. Nema njegovog Nikole i njegove Jelene, a beba mu nije tu. Ima bolove u ekstremitetima, a još mu nisu srasla slomljena rebra. Ima zakazanu kontrolu za šest meseci. Njegov sin bi za pola godine od nesreće trebalo da ide na operaciju mokraćnih kanala, na koju nije stigao onog dana kad su mu poginuli majka i brat - ispičala je prijateljica porodice Novitović.

Rade se od avgusta oglašava na Fejsbuku potresnom porukom:

- U sekundi se život okrene i više ništa nije isto...

Podsećanja radi, prema rezultatima istrage, 18. juna je Rade Novitović prošao kroz crveno svetlo, udario u kombi i zakucao se u zgradu Vlade. Njegov sin iz prvog braka Nikola, koji je bio na mestu suvozača, poginuo je, kao i njegova žena Jelena, koja je sedela pozadi sa njihovim sinom Viktorom (2). Nesreća se dogodila na putu ka Dečjoj klinici u Tiršovoj, gde je dečak imao zakazanu operaciju mokraćnih kanala. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd