Skip to main content
Džonić i sinovi

TOTALNI PREOKRET - DŽONIĆ JE IPAK SAM POBIO ĐOKIĆE!? Forenzičar otkrio, NOVI DNK tragovi pronađeni na pištolju nisu od značaja za istragu! (VIDEO)

Foto: Profimedia/Privatna Arhiva/Facebook/Printscreen
U medijima je juče odjeknula vest da su na pištolju kojim je ubijena porodica Đokić nađeni i DNK tragovi Džonićevih sinova.

Prof. dr Dušan Keckarević, molekularni biolog i forenzički genetičar, kaže da ta saznanja nisu od značaja za istragu svirepog trostrukog ubistva koje je šokiralo Srbiju.

KONTIĆ OSTAJE U PRITVORU: Suđenje nasilniku iz Novog Sada odloženo zbog korone

KONTIĆ OSTAJE U PRITVORU: Suđenje nasilniku iz Novog Sada odloženo zbog korone

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 20 osoba, oštetili Srbiju za više od 27 miliona dinara

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 20 osoba, oštetili Srbiju za više od 27 miliona dinara

DRAMA U BEČU: Turčin jurio Srbina po gradu, u ruci imao bejzbol palicu - obojica otrčali u policiju, a sve zbog ovoga

DRAMA U BEČU: Turčin jurio Srbina po gradu, u ruci imao bejzbol palicu - obojica otrčali u policiju, a sve zbog ovoga

Kako je objasnio za Pink zbog zajedničkih naslednih osobina, odnosno gena koji dele majka, otac i sinovi u nekim mešanim tragovima ne može da se odredi ko je doprinosilac tragova.

- Ta konstacija ne može se razlučiti je neinkriminišuća, nema tu senzacije. Njihovi tragovi se ne mogu isključiti, ali ni potvrditi. Poenta je da se neko sa sigurnošću asocira sa predmetom - objasnio je Keckarević.

Kako je dodao, u ovom slučaju to što se ne može isključiti mogućnost da na pištolju ima DNK tragova Džonićevih sinova nije od značaja za istragu.

Na pitanje da li je Goran mogao sam da izvede zločin kaže da nije nemoguće:

- Ovo jeste vrlo kompleksno delo, ali nije nemoguće da je sve on izvršio sam. U nekim delovima je možda je imao neku pomoć nesvesnu, ali nije nemoguće da je jedini izvršilac, da je sam sve zamislio i da nakon toga izmišlja neke stvari, ubacuje druge aktere, smanjuje svoju odgovornost, kako bi zbunio istražne organe.

 

- U startu nisam verovao da je jedan izvršilac, ali kako odmiče istraga ne isključujem tu mogućnost - istakao je Keckarević.

Ekspert za bezbednost Gordana Mišev navodi da pisanja medija pokazuju kako istraga ide u pravom smeru.

- Neosporno je, prema pisanju medija, da je Džonić bio izvršilac, pitanje je da li je imao pomoć i ko su mu saučesnici. Šta je sa čovekom koji mu je radio prigušivač, da li je bio svesno učesnik ili nesvesno. Sinovi imaju alibi za taj dan, ali da li su prikrili pištolj, da li su mu ga dali da izvrši ubistvo...sada se ne spominje druga čaura koja je pronađena na mestu zločina - navodi Mišev.

On je kao vatrogasac njih spalio, to ukazuje na mržnju, a drugo je ta ekonomska strana. Ne samo da je izbrisao dug, već je došao i do novih sredstava.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd