Skip to main content
Kosta Kecmanović

TRAŽI IGRICE, A HRANA MU JE JEDNOLIČNA "Mogu li da naručujem spolja?" Detalji o dečaku-ubici sa psihijatrije

Foto: Youtube printscreen PoliceTV/Društvene mreže/Shutterstock
On je poslednjih dana imao samo dve zamerke.

Dečak-ubica (13), koji je 3. maja pobio devet đaka i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, zatvoren je na jednoj klinici za decu koja je zbog njega pod danonoćnim nadzorom policije! Nekoliko patrola policije raspoređeno je na ulazu u bolnicu i u okolini da bi obezbedili mir i bezbednost u zgradi gde je smešten jedan od najmlađih masovnih ubica na svetu, koji je zavio u crno deset porodica.

Prema nezvaničnim saznanjima, u poslednjih 20 dana, koliko je dečak-ubica zatvoren u bolnici, nije zabeležen nijedan incident, niti pokušaj nasilnog upada, ali policija je tamo u pripravnosti, "za svaki slučaj".

PROCURILI NOVI DETALJI: Otac dečaka-ubice sa Vračara uhapšen u "Sablji"?! Ispitivan zbog kontakata sa zemunskim klanom

PROCURILI NOVI DETALJI: Otac dečaka-ubice sa Vračara uhapšen u "Sablji"?! Ispitivan zbog kontakata sa zemunskim klanom

RODITELJI NE ODGOVARAJU ČAK I KAD DECA UBIJU? Koja je pravična kazna za masakr koji je počinio dečak-ubica: Treba ostati hladne glave...

RODITELJI NE ODGOVARAJU ČAK I KAD DECA UBIJU? Koja je pravična kazna za masakr koji je počinio dečak-ubica: Treba ostati hladne glave...

"MOŽEMO DA OTKRIJEMO SAMO JEDAN DEO..." Isplivali novi detalji masakra na Vračaru - evo šta je utvrđeno veštačenjem telefona

"MOŽEMO DA OTKRIJEMO SAMO JEDAN DEO..." Isplivali novi detalji masakra na Vračaru - evo šta je utvrđeno veštačenjem telefona

- Od kako je prebačen u bolnicu u Ulici doktora Subotića, nekoliko policijskih patrola je raspoređeno oko cele zgrade, dan i noć. Nije tu reč samo o dečaku-ubici, policija obezbeđuje bolnicu najpre da bi omogućila normalan rad zaposlenih, kao i mir ostalim pacijentima koji dolaze u ovu bolnicu, a tu ima dece i mladih - napominje izvor dobro upućen u ovaj slučaj, i dodaje:

- Što se tiče dečaka-ubice, on je zaključan u jednoj sobi i nije agresivan, tako da mu ne treba neko fizičko obezbeđenje. Sa njim komuniciraju samo doktori, pošto je u toku veštačenje njegovog psihičkog stanja.

Sagovornik ističe da i dalje ne pokazuje nikakvu empatiju za žrtve masakra, niti kajanje, pa i dalje tvrdi da se ne seća masakra, iako je odmah posle hapšenja hladnokrvno priznao da je pobio decu i portira "jer je psihopata".

- On nije uznemiren, iako često pita kad će biti pušten kući. Za ovih dvadesetak dana, koliko je na psihijatriji, nijednom nije pomenuo žrtve, ali ni roditelje, ni mlađu sestru, niti bilo kog rođaka ili prijatelja - rekao je sagovornik.

Masovni ubica ima zamerke

Kako je Informer pisao, on je poslednjih dana imao samo dve zamerke - žalio se da mu je dosadno i pitao je da li može da dobije neku konzolu sa video-igricama i računar da prekrati vreme. Nekoliko puta je prigovorio i za hranu da je jednolična i nezdrava i pitao je da li može da naručuje spolja.

Jeziv masakr

Podsetimo, dečak je 3. maja uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", zatim je sve stavio u ranac i krenuo je u krvavi pir. Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle u blizini. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je njegovo odeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je šestoro i ranio još petoro školskih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, on je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju.

Tokom masakra ispalio je ukupno 57 metaka, od kojih je većina pogodila žrtve, što govori da ga je otac dobro obučio u rukovanju oružjem, vodeći ga u streljanu i na "ersoft".

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd