Skip to main content
Dejan Vuk Stanković

TUŽILAŠTVO TRAŽI KRIVIČNE SANKCIJE: Podnet optužni predlog protiv napadača na Dejana Vuka Stankovića

Foto: YouTube/RTV Pink Official/Printscreen
Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv tri osobe zbog postojanja opravdane sumnje da su 22.05.2023. godine, ugorzili sigurnost političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića.

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni navedenog dana u bašti jednog ugostiteljskog objekta prišli oštećenom Dejanu Vuku Stankoviću i uputili mu pretnje kojima je ugrožena njegova sigurnost - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U toku postupka saslušani su okrivljeni, koji su negirali izvršenje krivičnog dela, ispitani su svedok oštećeni i jedan svedok očevidac, izvršen je uvid u snimak video nadzora sa mesta događaja i prikupljeni su drugi materijalni dokazi. Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je postupajući u ovom predmetu u najkraćem roku sprovelo sve potrebne dokazne radnje i donelo odluku, te napominjemo da će po svim krivičnim prijavama zbog krivičnih dela sa elementima nasilja biti postupano bez odlaganja, a sve u cilju njihove prevencije i suzbijanja - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd