Skip to main content
Darko Šarić

UKINUTA PRESUDA ŠARIĆEVOM ADVOKATU! Nejasan deo oko pranja para - predmet ide na novo suđenje

Foto: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans
Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Andrija Krlović, nekadašnji advokat Darka Šarića bio osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pranja para.

Ukinutom presudom, podsetimo, bio mu je oduzet i stan u Beogradu. Protiv Andrije Krlovića, podsetimo, pred sam kraj suđenja postupak je zbog zdravstvenih problema bio razdvojen. Za isto krivično delo bio je osuđen i Darko Šarić, ali je nedavno i njegovu presudu Apelacioni sud ukinuo i vratio predmet na novo suđenje.

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom Tužioca za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud učinio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer presudom nije potpuno rešen predmet optužbe. Naime, optužnicom je okrivljenom Krloviću stavljeno je na teret krivično delo pranje novca u produženom trajanju i krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela. Međutim, prvostepeni sud je propustio da odluči o krivičnom delu udruživanje radi vršenja krivičnog dela koje je okrivljenima stavljeno na teret - naveo je Apelacioni sud u obrazloženju odluke da i advokatu bude ukinuta presuda.

UKINUTA PRESUDA DARKU ŠARIĆU!

UKINUTA PRESUDA DARKU ŠARIĆU!

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA DUŠKOM ŠARIĆEM: Sumnja se da je deo kriminalne grupe brata Darka

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA DUŠKOM ŠARIĆEM: Sumnja se da je deo kriminalne grupe brata Darka

ŠARIĆEVOM POLICAJCU ODREĐEN PRITVOR: Ovako se Danilo Stojanović branio na saslušanju

ŠARIĆEVOM POLICAJCU ODREĐEN PRITVOR: Ovako se Danilo Stojanović branio na saslušanju

U istom obrazloženju navodi se i da je presuda nerazumljiva, protivrečna sama sebi a da navedeni razlozi za njeno donošenje nisu potpuno jasni.

- Iz prvostepene presude je nejasno da li su okrivljeni Jestrović, Krlović, Milosavljević, Radovan Štrbac, Ćopić, Vučetić i Kostić pripadnici kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga ili koja se bavila vršenjem krivičnog dela pranje novca, da li su okrivljeni pripadnici iste grupe zajedno sa prethodno navedenim licima ili se radi o dve različite grupe - naveo je Apelacioni sud.

U žalbama se, kako se navodi, osnovano ukazuje i da nejasno, u delu gde sud zaključuje da je novac uložen u "Štampa sistem" potekao od prodaje droge i da se radi o prljavom nocu, s obzirom na to da iz dokaza proizilazi da je novac u to preduzeće uložen 2006. godine, a da se drugi deo kriminalne grupe tereti za šverc droge tokom 2008., 2009. i 2010. godine.

BONUS VIDEO: Pronađeno telo kod Železničke stanice

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd