Sreda 21. feb 2024.
Uroš Blažić

UROŠ BLAŽIĆ U SPECIJALNOJ ZATVORSKOJ BOLNICI: Evo šta radi i kako se ponaša ubica iz Mladenovca

Foto: Shutterstock/MUP/YouTube/Printscreen/Radio Slobodna Evropa
Uroš Blažić je mlađi punoletnik, zbog čega je maksimalna kazna zatvora na koju može da bude osuđen je 20 godina.

Uroš Blažić (21), koji se sumnjiči za masakr kod Mladenovca, trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

UBICA IZ MLADENOVCA PUŠTEN IZ PRITVORA! Evo gde se sada nalazi Uroš Blažić

UBICA IZ MLADENOVCA PUŠTEN IZ PRITVORA! Evo gde se sada nalazi Uroš Blažić

EVO KOLIKA ROBIJA PRETI OCU I MAJCI DEČAKA-UBICE: Tužilaštvo na potezu, ispituje se jedna KLJUČNA STVAR

EVO KOLIKA ROBIJA PRETI OCU I MAJCI DEČAKA-UBICE: Tužilaštvo na potezu, ispituje se jedna KLJUČNA STVAR

"SINE, ŠTA URADI, UPROPASTI NAM ŽIVOTE?!" Otac dečaka-ubice u teškom psihičkom stanju, otkriveno kako provodi dane u CZ

"SINE, ŠTA URADI, UPROPASTI NAM ŽIVOTE?!" Otac dečaka-ubice u teškom psihičkom stanju, otkriveno kako provodi dane u CZ

On je 19 dana pre premeštaja u bolnicu bio u pritvoru, ali njega od 5. maja, dan posle stravičnog masakra, niko nije posetio niti je on tražio nekoga da čuje i vidi.

- Uroš je iza rešetaka bio 19 dana, nakon čega je prebačen na veštačenje u bolnicu. Nije imao uslove, bio je miran, ali ga niko nije ni posećivao. Nijedan zahtev nije imao. Redovno je jeo i odlazio u šetnju - kaže izvor blizak slučaju.

Uroš Blažić je mlađi punoletnik, zbog čega je maksimalna kazna zatvora na koju može da bude osuđen je 20 godina. Tokom istrage prikupljeni su čvrsti dokazi protiv ovog mladića.

Jeziva pucnjava ima više svedoka, kako onih koji su uspeli da pobegnu, tako i onih koji su pogođeni, ali su imali sreće i preživeli su, pa do ljudi koji su izleteli iz svojih kuća kako bi videli šta se dešava.

- Čula sam pucnje, ispaljeno je najmanje 10 metaka. Pomislila sam da su petarde. Istrčala sam iz kuće i videla čoveka kako stoji u školskom dvorištu i puca u decu koja sede na klupi. Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć i rekla da momak ubija ljude. Potom sam pobegla u kuću i zaključala se - rekla je jedna meštanka Dubone, koja je bila očevidac jezivog zločina.

Jedan od svedoka događaja u Malom Orašju je i mladić koji je "za dlaku" izbegao kobne posledice.

- Momak je spasio mog sina tako što mu je rekao da pobegne. Taj dečko je bio kod spomenika, on je ranjen, a moj sin je odvezao drugog ranjenog do kuće. Tog dečka su roditelji odvezli u Hitnu pomoć, pa je kasnije prebačen za Beograd. Dobro mi je sin, nema neke posledice za sada, ali to se ne zna, to se pojavi kod čoveka - rekao je nakon zločina otac mladića koji je uspeo da izbegne masakr.

S obzirom na to da je bio prisutan kada se zločin dogodio i da je čak i vozio ranjene, iskaz tog mladića mogao bi, zajedno sa iskazima drugih svedoka, da bude od velikog značaja na putu ka tome da Uroš Blažić bude osuđen na najstrožu kaznu koju zakon u njegovom slučaju propisuje.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd