Skip to main content
zvezdara

ČIM JOJ PRIĐE MUŠKO ONA POČNE DA PLAČE I DA SE BRANI: Detalji o stanju devojčice koju je otac držao kao roba LEDE KRV U ŽILAMA - Ima osam godina, a samo deset kilograma!

Foto: MUP/PINK.RS/Shutterstock
Najteže posledice koje će imati biće psihološke.

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari još uvek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u jako teškom stanju, saznaje se.

OTAC IZ PAKLA OSTAJE IZA REŠETAKA: Pašajliću određen pritvor - ovo je odluka tužilaštva

OTAC IZ PAKLA OSTAJE IZA REŠETAKA: Pašajliću određen pritvor - ovo je odluka tužilaštva

OTAC IZ PAKLA PONOVO ŠOKIRA: Ovo niko nije očekivao - javnost zgrožena

OTAC IZ PAKLA PONOVO ŠOKIRA: Ovo niko nije očekivao - javnost zgrožena

TRENUTAK KOJI SU SVI ČEKALI: Evo šta je otac iz pakla rekao u tužilaštvu - nastao MUK

TRENUTAK KOJI SU SVI ČEKALI: Evo šta je otac iz pakla rekao u tužilaštvu - nastao MUK

Prema prvim informacijama, devojčica je smeštena u posebnom boksu u Tiršovoj gde ima danonoćnu negu.

- Analize su joj ispod normale. Imuni sistem joj je jako loš. Dehidrirana je i neuhranjena. Postepeno joj se uvodi hrana, ne sme odjednom - kaže izvor.

Kako se saznaje, devojčica je tiha, povučena i slabo priča.

- Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine reči i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopšte da kaže - navodi sagovornik.

Prema njegovim rečima, ono što budi jezu jeste što devojčicu ne mogu da pregledaju hirurzi, jer čim vidi muškarca ona počne da plače i da se brani.

- Viče, diže ruke kao da se brani. Drži se za stomak i neprestano plače čim joj priđe muška osoba. Psiholozi će u narednom periodu raditi sa njom, biće potrebno mnogo vremena da se devojčica oporavi. Najteže posledice koje će imati biće psihološke - navodi sagovornik.

Njenom ocu Urošu Pašajliću juče je određen pritvor do 30 dana po svim tačkama koje postoje u našem zakonodavstvu - s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

On se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem i izgovorio samo jednu rečenicu kojom je pokušao da se opravda - da je ponovo, duže vreme konzumirao narkotike i alkohol.

Uroš je uhapšen nakon što je tri dana bio u bekstvu, kada su ga policajci u utorak popodne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gde se krio kod prijatelja.

Podsećanja radi, otac je ćerku godinama držao zatočenu u stanu, dete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod lekara.

Slučaj je rasvetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila emotivna partnerka, koja je ispričala nadležnim organima kako je nasilnik nju, kao i njegovu ćerku, držao zatočene u stanu. On je nju tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina devojčice.

Devojčica je nakon prijave odvedena kod lekara, koji su dete zatekli vidno zapušteno i izgladnelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici.

Sve vesti o zlostavljanju devojčice sa Zvezdare možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd