Ponedeljak 04. mar 2024.
Velja Nevolja i Mare Mesar

NA SVADBI DOBILI MILION EVRA OD GOSTIJU? Belivuk i Miljković ne znaju za granicu - evo kako pokušavaju da "operu" svoje zločine

Foto: Printscreen
Krivičnom prijavom za pranje novca, pored Belivuka i Miljkovića, obuhvaćen je i Filip Ivanovski, optuženi pripadnik njihovog klana, kao i Belivukove supruga i tašta i žene Miljkovića i Ivanovskog.

Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi da su kao vođe zloglasnog klana zajedno sa svojim saradnicima činili teška krivična dela, među kojima su brojna ubistva, otmice, silovanje i prodaja narkotika, juče su na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu negirali da su kuće, stanove, kola i druge vredne pokretne stvari, stekli pranjem para stečenog kriminalom. Kako se saznaje, Miljković je rekao da je novac dobio na svojoj svadbi.

JEZIVO! MASAKRIRAO BABU PO RECEPTU MESARA: David (24) zverski mučio staricu - klao je 45 MINUTA

JEZIVO! MASAKRIRAO BABU PO RECEPTU MESARA: David (24) zverski mučio staricu - klao je 45 MINUTA

OBJAVLJENI SNIMCI! Ovako je Zoran Marjanović prijavio Jelenin nestanak: Gospođo, molim vas, ona je oteta

OBJAVLJENI SNIMCI! Ovako je Zoran Marjanović prijavio Jelenin nestanak: Gospođo, molim vas, ona je oteta

TO MAJSTORE! PUTIN NA TABLICAMA: Tutinac se hvalio registacijom na BMW, pa ostao bez automobila (VIDEO)

TO MAJSTORE! PUTIN NA TABLICAMA: Tutinac se hvalio registacijom na BMW, pa ostao bez automobila (VIDEO)

I žene saslušavane

- Miljković je rekao da pare, kojima je kupio kuću u Čačanskoj na Zvezdari, potiču sa njegove svadbe, odnosno da su mu to svatovi doneli kao poklon - kaže naš izvor upoznat sa slučajem. I Veljko Belivuk je, kako saznajemo, pred tužiocem negirao krivično delo pranje para. - On je rekao da je sve stekao svojim radom. Međutim, na pitanje šta je konkretno radio i gde je bio zaposlen, on nije želeo da odgovori - kaže sagovornik.

Podsetimo, krivičnom prijavom za pranje novca, pored Belivuka i Miljkovića, obuhvaćen je i Filip Ivanovski, optuženi pripadnik njihovog klana, kao i Belivukove supruga i tašta i žene Miljkovića i Ivanovskog. Izvor kaže da je i Ivanovski negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Neverovatno je da je neko na venčanju dobio milion evra, koliko navodno vredi zaplenjena imovina vođa klana - objašnjava naš izvor i podseća da je Miljković na nekom od ranijih saslušanja rekao da je nezaposlen, dok je Belivuk rekao da prima 60.000 dinara mesečno kao radnik podruma pića.

Advokat Dejan Lazarević, branilac Belivuka i Miljkovića, potvrdio je nakon saslušanja da su njegovi klijenti negirali krivično delo pranje novca. - Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela. Oni su rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili pranje para - rekao je Lazarević.

 

Optuženi za ubistva

Policija je, podsetimo, 9. decembra uhapsila Bojanu Belivuk i njenu majku Snežanu Đ., kao i Tanju Miljković i Mariju M. Istog dana, pretresani su stanovi i kuće, koji su pripadali Belivuku, Miljkoviću i Ivanovskom.

- Četiri žene su nakon saslušanja, istog dana, puštene i one se brane sa slobode. Njima se na teret stavlja da su zajedno sa svojim jačim polovinama učestvovale u pranju novca od 2015. do početka 2021. Sumnja se da su pripadnici klana na njihovo ime kupovali nekretnine i skupocene automobile, koji su zaplenjeni prilikom njihovog hapšenja - podseća Kurirov izvor.

Organizovana grupa koja je uhapšena 4. februara, na čijem čelu su Belivuk i Miljković, optužena je za pet brutalnih likvidacija i to Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića Pukija. U toku je istraga za još najmanje četiri likvidacije počinjene u Srbiji i Crnoj Gori, a među njima su smaknuća Nikole Mitića, Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića Kapetana.

Basnoslovna cifra

Zaplenjena tri stana i kuća

Istražitelji, kako se saznaje, i dalje češljaju imovinu pripadnika klana.

- Za sada su navodno zaplenjena tri stana i jedna kuća, čija se vrednost procenjuje na više od milion evra. Sumnja se da su ove nekretnine u Beogradu i Pančevu, stečene parama od krijumčarenja droge, oružja i ubistava. Jedan stan se vodi na Bojanu Belivuk, jedan na Snežanu Đ., Belivukovu taštu, dok se jedan vodi na vanbračnu suprugu Filipa Ivanovskog. Kuća u Čačanskoj ulici se navodno vodi na Miljkoviće - podseća sagovornik.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd