Četvrtak 22. feb 2024.
vikendica Posušje

DVE VIKENDICE SMRTI ODNELE DESET MLADIH ŽIVOTA: Čitava mesta zavijena u crno nezapamćenim tragedijama (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/TVDnevniAvaz
Desetoro mladih izgubilo život u samo dva primera nesreća koje su se desile u vikendicama

Povodom tragedije koja se desila u selu Kremna nadomak Užica u kojoj su tragično stradali dvoje mladih, proglašen je Dan žalosti u opštini Požega. Jovana J. (30) iz Ježevice i njen momak Uroš Đ. (29) iz Visibabe, oboje su građani Požege. Radili su u požeškoj firmi "Budimki", ona kao poljoprivredni inženjer, a on kao elektroinženjer.

"ŽENA ĆE NAJVEROVATNIJE OSTATI SLEPA" Isplivali jezivi detalji nasilja iz Velike Plane, komšije u šoku

"ŽENA ĆE NAJVEROVATNIJE OSTATI SLEPA" Isplivali jezivi detalji nasilja iz Velike Plane, komšije u šoku

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Žena (25) povređena u udesu u Ustaničkoj, prebačena u Urgentni

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Žena (25) povređena u udesu u Ustaničkoj, prebačena u Urgentni

Petorica pretukla mladića (19) u Beogradu: Jedan se predstavljao kao policajac, svi pohapšeni

Petorica pretukla mladića (19) u Beogradu: Jedan se predstavljao kao policajac, svi pohapšeni

Nastradali su u vikendici u zaseoku Dugi Do, gde su boravili tokom praznika. Nakon radnih dana produženi vikend zbog državnog praznika iskoristili su za odmor. Sudbina je htela da to bude poslednji.

Smrt dvoje mladih, potvrdili su iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu, izazvao je strujni udar. Njihova tela pronađena su u tuš-kabini nedovršene vikendice. Devojka je bila obučena, što je ukazivalo na to da je probala da spasi mladića.

Kremna
Foto: RINA

 

Njegova majka prva je predosetila zlo. Zvala je, ali nije uspela da stupi u kontakt. Njeni su koreni iz Kremna, gde su meštani često sretali tragično nastradalog Uroša kako obilazi bakino imanje.

- Uroševu babu poznajem, deda mu je umro od korone pre petnaestak dana. Letos smo pričali, kažu hoće Uroš da nam se ženi i eto kako se završi. Velika tuga - kazale su komšija iz sela za medije.

Zla sudbina nije stala na put samo životima dvoje mladih za kojima plaču njihovi najbliži, već je stala na put i njihovoj nerođenoj deci, planovima za zajednički život u kom nisu stigli da uživaju.

 

U novogodišnjoj noći ugasilo se osam života

Ova tragična priča podsetila je na neprebolnu tragediju u Posušju u Bosni i Hercegovini, kada su roditelji osmoro tek punoletnih momaka i devojaka ostali bez svoje dece.

Njihova tela pronađena su u vikendici u mestu Trbistovo u novogodišnjoj noći. Preminuli su od gušenja plinom. Oni su u vikendici proslavili Novu godinu, a njihova beživotna tela zatekle su komšije iz susedne kuće kada su došli da im čestitaju.

 

Nastradali su I. M, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, S. R. rođen 27. 9. 2001. u Posušju s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, M. R. rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj s prebivalištem u Posušju, Ž. P. rođena 15. 9. 2001. u Splitu s prebivalištem u mjestu Vrpolje, Posušje, M. S. rođena 4. 8. 2001. u Splitu s prebivalištem u Sutini, Posušje, S. P. rođen 22. 9. 2001. u Mostaru s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, M. P. rođena 16. 4. 2001. u Splitu s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, S. J, rođen 9. 8. 2001. u Mostaru s prebivalištem u mjestu Batin.

- Možete samo zamisliti što to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prvi susedi. Bože sačuvaj! - kazao je ranije za medije jedan od stanovnika Rakitnog.

Povodom tragične smrti oglasio se i lekar, koji je za medije govorio o tome da su životi mladih mogli biti spaseni da je neko naleteo u pravom trenutku, te ih izveo napolje ili samo otvorio prozor.

- Jedina uteha, u ovom užasnom, jezivom događaju, koji je nažalost obeležio sve te porodice, njihove živote i čitav ovaj kraj, možda je u činjenici da deca nisu patila. Nisu imali bolnu smrt. Umrli su i nesvesni šta se oko njih događa. Osećali su se umorno, jednostavno su zaspali, a zatim se ugušili - rekao je anesteziolog.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd