Skip to main content
Zoran Šijan

KO JE VUKAŠIN ŠIJAN (22)? Sin prvog čoveka "Surčinaca", rođen tri nedelje pre ubistva oca - ovo mu nije prvo hapšenje (FOTO)

Foto: Facebook
Vukašin Šijan (22), sin ubijenog Zorana Šijana iz Surčina, uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića napao Borisa J. (34) ispred njegove kuće u Surčinu.

Prema nezvaničim informacijama medija, Boris J. je ranjen u noge, a osim Šijana uhapšeni su i M. M. (41) i M. K. (21) koji su osumnjičeni da su u ponedeljak ujutru "mercedesom" došli do kuće oštećenog, a kada se on pojavio, M. M. mu je navodno pucao u noge.

Fakultet društvenih nauka zbog velikog interesovanja proširio kvote za upis na Digitalnim medijima i komunikacijama

Fakultet društvenih nauka zbog velikog interesovanja proširio kvote za upis na Digitalnim medijima i komunikacijama

UHAPŠEN ŠIJANOV SIN: Sumnja se da je sa još dvojicom upucao mladića iz Surčina

UHAPŠEN ŠIJANOV SIN: Sumnja se da je sa još dvojicom upucao mladića iz Surčina

IZREŠETAO ČOVEKA U NOGE NAKON RASPRAVE: Uhapšene tri osobe u Surčinu

IZREŠETAO ČOVEKA U NOGE NAKON RASPRAVE: Uhapšene tri osobe u Surčinu

Oni su su pobegli sa lica mesta, ali su brzom intervencijom policije ubrzo uhapšeni. Odrešeno im je zadržavanje od 48 sati, a terete se za krivično delo nanošenje teške telesne povrede, dok se M. M. tereti i za ilegalno nošenje oružja.

KO JE VUKAŠIN ŠIJAN

Vukašin (22) je sin Zorana Šijana kojeg je on dobio u drugom braku sa komšinicom Goranom Zoricom, koja je ujedno bila prijateljica njegove tadašnje žene, pevačice Goce Božinovske.

Zoran Šijan
Foto: Instagram/Printscreen/mirkosijan

Zoran i Gorana su bili komšije sve do 1996. nakon čega je on odlučio da se razvede od Goce Božinovske i venča sa njom. Ona je Zoranu 1999. godine rodila sina, i to samo tri nedelje pre nego što je ubijen.

Šijanovom nasledniku ovo nije prvo hapšenje, on je pre dve godine priveden sa  još dvojicom mladića zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi na Novom Beogradu u kojoj je u šaku ranjen Stefan R. (30). Vukašin je tada osumnjičen je da je podstrekivao druga da ubije muškarca koji je pokušao da spreči divljanje ove grupe mladića.

Vukašin Šijan
Foto: Instagram/Printscreen/_sijan_

Da podsetimo, Zoran Šijan bio je prvi čovek "surčinaca", nekada najbolje organizovanog kriminalnog klana u Srbiji. Bivši reprezentativac u kik-boksu, ubijen je 27. novembra 1999. godine u 35. godini života.

Sat i po iza ponoći Šijan se u "mercedesu" zaustavio na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u Beogradu, čekajući da se uključi zeleno svetlo na semaforu. S njegove leve strane zaustavilo se vozilo iz kojeg je ubica ka Šijanu ispalio 18 hitaca iz automatskog oružja pogodivši ga u glavu i grudi. Preminuo je na licu mesta. Njegovo ubistvo ostalo je nerešeno iako su se pominjali mogući egzekutori.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd