light intensity shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

"DEVOJČICA JE BILA PREMRŠAVA, TRENERKA JOJ JE SPALA" Zločin koji je potresao Srbiju - Ovo je svedočenje žene koja je otkrila oca iz pakla (FOTO)

07.11.2023. 15:02
Piše:
Srbija Danas/ Telegraf
Zvezdara
Zvezdara / Izvor: Foto: Facebook printscreen/Urosh MX/Youtube/UroshMX

Zločin koji je potresao Srbiju.

Suđenje Urošu Pašajliću koji je optužen za zlostavljanje i zanemarivanje ćerke koju je držao zaključanu u stanu, kao i za porodično nasilje, nastavljeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a svedočila je njegova partnerka Ivana Živković.

PROMENIO PLANOVE, OSTAO DA RADI NA RIBNJAKU I STRADAO: Ovo je nemački državljanin koji je poginuo u Vladimirovcima (FOTO)poginuli nemac

PROMENIO PLANOVE, OSTAO DA RADI NA RIBNJAKU I STRADAO: Ovo je nemački državljanin koji je poginuo u Vladimirovcima (FOTO)

Saslušana poreska inspektorka koja je oštetila budžet za PREKO JEDANAEST MILIONA, a to je tek početak čitave afere tužilaštvo

Saslušana poreska inspektorka koja je oštetila budžet za PREKO JEDANAEST MILIONA, a to je tek početak čitave afere

"NAS JE STRAH I ZBOG DECE" Komšije u panici nakon sudara "opel astre" i policijskih kola: "Puklo je jako, jednom komšiji je oštećena kapija"foto Srbijadanas, Saša Džambic shutterstock

"NAS JE STRAH I ZBOG DECE" Komšije u panici nakon sudara "opel astre" i policijskih kola: "Puklo je jako, jednom komšiji je oštećena kapija"

Ivana Lončar u međuvremenu je vratila svoje devojačko prezime.

Na početku suđenja, Pašajlić je pitan koliko je brava bilo na vratima njegovog stana.

- Postojalo je više brava na vratima stana u kom sam živeo s Ivanom, bilo je tri do pet brava. Jedan sa crnom plastikom je bio glavni i koristili smo samo njega - rekao je Pašajlić.

On je rekao da nije tačno da je lupao po bratima, a da je ormar razbio iz ljubomore. Rekao je da su vrata ispala zbog šrafa koji je nedostajao i dodao da je "shvatio da ga je tri godine pravila budalom".

Istakao je da smatra da ga je Ivana prijavila iz osvete i da je "to njegov osećaj".

Potom je svoj iskaz dala Ivana Živković, koja je rekla da se u subotu pripremala za žurku firme, a da je Pašajlić trebalo da dođe po nju.

- Došao je po mene. U automobilu mi je tražio cigaretu. Dok sam prevrtala po torbi da nađem cigarete, ispala mi je neka cedulja, na kojoj je pisalo ime i broj telefona. Ne znam odakle ona u mojoj torbi - rekla je Živković.

Kako je rekla, otišla je da spava čim je došla u stan jer joj nije bilo dobro. Prema njenim rečima, Pašajlić je sutradan počeo da je vređa, da govori da je ku*va, da se ku*va po žurkama.

- Rekao je da će da pobije celu moju porodicu. Udario me glavom u nos i tada mi je polimio deo zuba - dodala je i pokazala slomljen zub.

zlostavljanje
zlostavljanje / Izvor: Foto: MUP/Shutterstock

Kad je ustala, kaže, nastao je haos. Pašajlič se celu noć drogirao i pio. Nastavio je da je vređa, govorio da je veštica, da nije normalna, da je sve uložio u nju.

- Inače sam za Uroša dizala kredite koje i dalje otplaćujem. Lupao je po stanu, udarao u vrata, jedna vrata od ormara je razvalio, pa su mi dobro došla da podupirem vrata u svojoj sobi jer sam se plašila. Odlučila sam da prestanem da pričam sa njim da ga ne bih izazivala, da izvučem živu glavu. Nasmrt sam se uplašila - pričala je, a glas joj je sve vreme drhtao.

Pašajlić je povremeno gledao u nju dok je davala iskaz, odmahivao glavom i krstio se.

- Htela sam da izađem, uhvatila sam kvaku, a on se grohotom nasmejao i rekao: "Je l' misliš da ćeš talo lako da odeš?". Krenula sam u kupatilo. Gurao se sa mnom da uđe, odgurnuo me je, zalupio vrata i pesnicom udario u vrata pored mene - ona je potom izvadila telefon i krenula da pokazuje slike razlupanih vrata, tresla, se a sudija je rekao da odštampane slike pošalje sudu.

Kako je rekla, ukočila se od straha jer je Pašajlić bacao stvari po stanu. Plašila se, rekla je, da pozove bilo koga, jer je mislila da će da je ubije.

- Uveče sam otišla u sobu i vrata zaglavila slomljenim vratima od ormara. Drugog dana sam drugarici počela da šaljem poruke. Rekao je da je zbog mene zanemario dete, ja sam rekla da sam ga pitala da ona živi sa nama. Počela sam da pričam s njim da bih shvatila šta je s detetom. Rekao je da joj nekoliko dana nije nosio hranu. Ja sam to napisala drugarici Lidiji. U petak me je pitao da mu kupim cigare, rekla sam da hoću kad završim s poslom. Pre toga sam spakovala ranac i izbacila ga kroz prozor. Otišla sam u policiju - dodala je.

Njena prijateljica je htela da prijavi Pašajlića policiji, ali ju je Ivana molila to ne radi, jer se plašila da će Pašajlić da je ubije.

- Pitala je da li mogu da izađem iz stana. Rekla sam da ne mogu jer sam na trećem spratu. Postojao je jedan ključ, ne znam gde je bio, mislim da je kod njega. Nisam mogla da izađem. Rekao je da ću da ću da izađem preko njega mrtvog. Govorio je da treba da budem u izolaciji da sredim misli i da sam psihotična. Drugarica mi je savetovala da, pre nego što pobegnem, proverim šta je sa detetom, jer ču ja da odem, ali šta će onda biti s njom - rekla je.

policija
policija / Izvor: Foto: MUP/Pink.rs Shutterstock

Kad je izašla da Pašajliću kupi cigarete, otišla je u policiju, a sa sobom je ponela račun za struju iz stana na Zvezdari u kom je bila devojčica.

- Postala sam svesna da je sama u stanu. Mislila sam da on ne zna šta priča jer se nadrogirao i da hoće sa mnom da manipuliše, da mi nabije grižu savesti. Sve vreme sam bila kao paralizovana - dodala je.

Dete bilo u užasnom stanju

Opisala je da je znala gde je zgrada, a da je znala koji je prozor jer je dete bacalo novčiće kroz prozor, a Uroš ih je skupljao.

- Policajac se popeo i nikog nisu videli u stanu. Molila sam da uđu unutra i da mogu da me terete za lažnu prijavu ako dete nije tu. Vrata od stana su bila bez kvake. Sledeće se sećam drugih vrata u stanu. Otvorili su i tada sam ugledala dete koje je bilo u kadi. Pogledala me je i prižila ruke ka meni. Kako sam je podigla, spala joj je trenerka. Bila je premršava - ispričala je Ivana.

Stan je, rekla je, bio kao otpad, užasno je smrdelo. Od tog užasa joj se zavrtelo u glavi. Počela je da se guši i pada u nesvest.

- Tražila je hranu, bila je sva upišana. Izgledalo je kao da na kapici ima tragove od nužde - rekla je kroz suze.

Opisala je da se jedva odvojila od devojčice kad je po nju došla Hitna pomoć.

- Bacala sam se i vrištala, mislila sam da ću da odlepim. Kad se setim nje i prizora u tom kupatilu... - dodala je.

Zvezdara
Zvezdara / Izvor: Foto: Društvene mreže

Dete pre i posle zanemarivanja

Odgovarajući na pitanja sudije, kako bi pojasnila svoj iskaz, ispričala je da ju je, kada je htela da pobegne u kupatilo, Pašajlič sprečio da zatvori vrata, a potom ušao za njom i zalupio ih. Ona je stajala leđima naslonjena na vrata, a on je, prema njenim rečima, pesnicom udario u njih, tik pored nje.

Na pitanje punomoćnice devojčice kako je dete izgledalo pre, a kako kada su je našli u kupatilu, rekla je da je za doček 2020. godine devojčica kod nje bila tri nedelje, da je bila tiha, ali pričljiva i da su se družile.

- Tog dana kad smo je našli je izgledala kao Etiopljanin. Nogice su joj bile tako tanke. Cipele su joj bile pogrešno obuvene. Policajci su me pitali da li ona uopšte priča - rekla je.

Na pitanje sudije da li Pašajlić ima pitanja, on je pitao da li je zaslužio da ga predstavljaju kao monstruma i zbog čega Ivana laže, ali je sudija pitanja odbio i rekao da je u pitanju konstatacija.

Na pitanje branioca kako je izašla iz stana 24. marta, rekla je da je iskoristila to što ju je Pašajlić poslao po cigare. Tada joj je dao ključ i ona se više nije vratila u stan.

Upitana da li je u noći između 18. i 19. marta konzumirala alkohol i narkotike, odgovorila je potvrdno.

- Bila sam pripita posle žurke. Kad smo stali na parking, Uroš je govorio da sam dama koja neće da im s epriključi. Tada sam povukla dve lajne kokaina. Od toga mi nije bilo dobro. Posle toga nisam uzimala alkohol ni narkotike - rekla je.

Kada je sudija pitao što nije izašla iz stana čim je Pašajlič tražio cigare, ispričala je da je radila i da se bojala da će da izgubi posao ako ode iz smene, jer je mesec dana ranije imala incident sa Pašajličem koji joj je uticao na posao.

- Pet dana nisam izašla iz stana. Nisam bila u teretani kao što govori, kako da idem sa svim tim masnicama? - rekla je.

Ona je rekla da nije tačno da jw u svađi sa Pašajličem razbila televizor, radio i njegov lap top.

Pašajličev branilac predložio je suočavanje Pašajliča i Živkovič zbog razlike u iskazima, na šta je tužilac odgovorila da u iskazima ne postoje razlike, već da su oni potpuno kontradiktorni.

- Okrivljeni ima pravo na odbranu i da negora, svedok mora da govori istinu, a na sudu je da ceni iskaze. Ukoliko dođe do suočavanja, može da dođe do sekundarne viktimizacije žrtve - rekla je tužilac.

O predlogu za suočenje odluka će biti doneta na narednom ročištu, koje je zakazano za 11. decembar.

Ivana Živković pozvana je i na to ročište, a iskaz će da da i policajka PS Palilula Jasmina Rakić.

Odrekao se roditeljskog prava

Pašajlićev branilac je na prvom ročištu dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom Pašajlić navodi da se odriče roditeljskog prava.

On je priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava - rekao je advokat Lukić.

Pašajličev advokat zamolio je sud da njegov branjenik odbranu iznese na narednom ročištu jer je mislio da je u pitanju pripremno ročište. On je takođe zatražio da bude saslušana Ivana L. pre nego što bude doneta odluka o neuropsihijatrijskom veštačenju.

Zvezdara
Zvezdara / Izvor: Foto: Shutterstock/Instagram printscreen uroshmx

Optužen za dva krivična dela

Pašajlić se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem, a naveo je da duže vreme pije i koristi narkotike.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad Ivanom L. (47) emotivnom partnerkom počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode, navedeno je u sopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić je optužen za dva krivična dela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da dobije više od 10 godina robije.