Skip to main content
bolnica

ALARMANTNA situacija: Još dve Beograđanke umrle od morbila

Foto: Profimedia/ilustracija
Pre njih su preminuli muškarac iz Beograda (30), dvogodišnje dete i porodilja, oboje iz Niša.

Beograđanke Lj.D. (46) i M.M. (30) umrle su prošle nedelje na Infektivnoj klinici KC Srbije od zapaljenja pluća prouzrokovanog malim boginjama. One su bile četvrta i peta žrtva morbila u našoj zemlji i nisu bile vakcinisane.

SNEG PADA BEZ PRESTANKA: Beograđani su čekali dugo, a onda je za DESET MINUTA sve postalo belo (FOTO)

Dalibor je osetio toliki bol da je slomio zub grčeći vilicu: Otišao je kod lekara, a 5 DANA KASNIJE BIO JE MRTAV

Pre njih su preminuli muškarac iz Beograda (30), dvogodišnje dete i porodilja, oboje iz Niša.

 Pacijentkinje nisu bile vakcinisane i obe su primljene na kliniku u već poodmakloj fazi bolesti. Odmah po prijemu dijagnostifikovan im je težak oblik morbila sa osipom po telu i karakterističnim zdravstvenim tegobama, poput visoke temperature i jakog bola u grudima. Uprkos potpunojizolaciji, adekvatnoj terapiji i danonoćnoj prismotri lekara, situacija se zakomplikovala i obe pacijentkinje su pale u komu. Nisu mogle samostalno da dišu i bile su prikačene na aparate za održavanje vitalnih funkcija.

male boginje
Foto: Profimedia/ilustracija

Pacijentkinja Lj.D. , majka dvoje dece, preminula je početkom prošle nedelje i sahranjena je u četvrtak, a M.M. je umrla 15. februra. Uzrok smrti u oba slučaja je teška uplala pluća koja je zahvatia oba plućna krila i uticala na rad ostalih vitalnih organa - otkriva izvor Informera sa Infektivne klinike.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je od malih boginja do sada umrlo petoro ljudi u Srbiji, dok je 2.222 obolelo.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd