Sreda 06. dec 2023.
Aleksandar Vučić i Antonio Gutereš

"POVELJA UN JEDINA SNAGA SLOBODNOG SVETA" Vučić se sastao sa Antoniom Guterešom

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav/Printscreen
Susret Vučića i generalnog sekretara UN.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u tokom posete Njujorku, sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija, Antoniom Guterešom.

- Odličan razgovor sa Antoniom Guterešom. Povelja UN i principi međunarodnog prava su jedina snaga slobodnog sveta - istakao je predsednik Srbije na svojoj zvaničnoj Instagram stranici.

Vučić je izjavio na konferenciji za novinare u Njujorku da je imao dobar sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešeom i da ga je upoznao sa situacijom na KiM.  

- Imali smo dobar sastanak, generalni sekretar UN Antonio Gutereš  izuzetno poštuje Srbiju i razume poziciju Srbije i mi smo mu zahvalni što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji i što ističe njenu važnost i na Balkanu i u Evropu i poštovanje principa na kojima počivaju UN - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.    

Mi smo rekli da ćemo podržavati njegovu agendu reformi UN u budućnosti i da smo izuzetno zahvalni smo za svaki doprinos koji je do sada pružio za ostvarenje pricipa UN i izgradnji mira širom sveta, naglasio je Vučić. Kazao je da su imali dobar razgovor oko KiM i da ga je upoznao sa svim situacijama.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd