Skip to main content
Aleksandar Vučić

"NEĆEMO SEDETI SKRŠTENIH RUKU" Predsednik Vučić o situaciji na severu Kosmeta: Namerno su čekali ovaj dan

Foto: Srbija Danas
Predsednik Vučić pred 200 hiljada ljudi podelio svoju zabrinutost zbog situacije na Kosovu.

Predsednik Aleksandar Vučić se, obraćajući se stotinama hiljada građana na skupu "Srbija nade", osvrnuo se na današnju situaciju na severu Kosmeta.

Podsetimo, takozvana kosovska policija je nasilno ušla u zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

- I danas kao da su namerno čekali taj dan, da značajn broj muškaraca sa severa KiM dođe u Beograd, da bi napali opštinske zgrade. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a nismo imali veću i težu krizu - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Ništa loše nismo nikome učinili, i pritisnuti uz zid nemamo kuda nego da branimo svoju zemlju i narod. Boriću se za svaki sekund mira da duže traje. Ali prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ruku. Nećete proterati Srbe.

- Čim se završi skup imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Jedinstvo i zajedništvo potrebniji su nam više nego ikad. I naravno da ste pokazali neverovatnu istrajnost, ne mogu da opišem koliko vas volim, stojite na kiši sve ove sate, na pljusku... Zato što svoju Srbiju toliko volite" - poručio je predsednik Vučić okupljenima koji su sve vreme skandirali njegovo ime.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd