Skip to main content
Aleksandar Šapić

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

Foto: Printscreen/B92
Ujedinjenje SNS i SPAS

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić kaže u emisiji "Fokus" da će on i trenutni zamenik gradonačelnika Goran Vesić u budućnosti biti saradnici.

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

UJEDINJENJE SNS I SPAS-a: Šapić objasnio zašto je to DOBAR POLITIČKI POTEZ

UJEDINJENJE SNS I SPAS-a: Šapić objasnio zašto je to DOBAR POLITIČKI POTEZ

OGLASIO SE ŠAPIĆ NAKON VUČIĆEVOG PREDLOGA: Otkrio da li će prihvatiti ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom

OGLASIO SE ŠAPIĆ NAKON VUČIĆEVOG PREDLOGA: Otkrio da li će prihvatiti ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom

Upitan kako bi funkcionisao tandem Šapić-Vesić, on odgovara:

- Da li ću biti gradonačelnik pokazaće vreme. Što se tiče kako će me prihvatiti - ljudi prihvataju one koji imaju znanje i umeće. Što se tiče Vesića, on i ja ćemo biti bliski saradnici u budućnosti.

Kako dalje navodi, sam će birati svoje saradnike, jer smao tako može da bude odgovoran.

Smatra da nikad nije bilo više prilika da se čuju stranke koje nisu na vertikali vlasti, kao i da su izborni zakoni dobri.

Aleksandar Šapić
Foto: Printscreen/B92

- Ta priča o uslovljavalju i fotografisanju pada u vodu, jer vi možete da precrtate i zaokružite nešto novo. To je promenila ova vlast - smatra Šapić.

Što se tiče zamerki Evropskog parlamenta, Šapić navodi da to nema nikakve veze sa bojkotom izbora, kao i da je taj izveštaj sve samo ne objektivan.

- Čega to danas nema a imalo je 2012? - upitao je.

Da podsetimo, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je juče, nakon sednice SNS-a izjavio da će u narednom periodu imati mnogo važnih sastanaka i najavio da će, u sledećih mesec dana, možda doći do ujedinjenja sa strankom Aleksandra Šapića.

- Biće formirana radna grupa koja će krenuti u razgovore sa Aleksandrom Šapićem oko ujedinjenja u jednu stranku. To je za nas važno, prilazimo tome punog srca, širimo front snaga koje su raspoložene za velike i ozbiljen temelje u našem društvu, koje mogu da pomognu za budućnost Srbije i izgradnju bolnica i politiku oko vakcina i novih puteva, pruga, škola. - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić
Foto: Tanjug/​Tanja Valić

Sinoć se i Aleksandar Šapić oglasio povodom ove teme i rekao: 

- Mogu da potvrdim to što je Vučić rekao, da ćemo u sledećih mesec dana i zvanično sesti da razgovaramo na tu temu - rekao je Šapić.

Na pitanje da li je raspoložen da prihvati poziv, Šapić je odgovorio potvrdno i dodao da je predlog posledica njihovih razgovora, te ponavlja da je to do sada bio razgovor njih dvojice, a sada se podiže na viši nivo.

- Sada to podižemo na viši nivo dve organizacije i u sledećih par nedelja, nadam se da ćemo uspeti da napravimo dogovor i da budemo, možda već od juna, deo zajedničke organizacije - rekao je Šapić.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić poručio je da pregovori SNS-a sa SPAS-om počinju danas i da će ih predvoditi lično predsednik Srbije.

Vremenska prognoza
Umerena kiša
13 Beograd