Skip to main content
Oliver Ivanović

Dva meseca od atentata na Olivera Ivanovića: Albanci kriju istinu

Foto: Srbija Danas
Još uvek se ne zna ko su ubice lidera SDP

Milena Ivanović, supruga lidera SDP Olivera Ivanovića, koji je 16. januara ubijen ispred sedišta svoje partije u Kosovskoj Mitrovici, kaže da je skandalozno to što kosovsko tužilaštvo skoro dva meseca ćuti i ne otkriva ni jedan jedini detalj iz istrage.

Danas se navršava 60 dana od Ivanovićevog ubistva a Milena objašnjava da i dalje živi u potpunom neznanju i neizvesnosti. Prema njenim rečima, dosad nije dobila nijednu zvaničnu informaciju o tome dokle je istraga stigla i da li su pronađeni bilo kakvi novi dokazi koji bi otkrili ubice.

Milena objašnjava da joj teško padaju razne spekulacije o Oliverovom ubistvu, ali se uprkos svemu nada da će se ubice naći pred licem pravde.

Milena Popović Ivanović i Oliver Ivanović
Foto: Srbija Danas

- Dva meseca su prošla, a mi još nemamo nikakvu zvaničnu informaciju o tome kako istraga teče i ima li nekih, bilo kakvih, novih dokaza... Bila sam ubeđena da će se to rešiti mnogo brže, ali izgleda da smo i ja i cela Oliverova porodica pogrešili. Nekoliko puta su me zvali iz kosovskog  tužilaštva, nedelju ili dve posle ubistva davala sam izjavu, ali ni posle toga niko zvanično nije obavestio dokle je postupak stigao... Oliver i ja smo uvek verovali u istinu i pravdu tako da i sada verujem da će ubice i nalogodavci biti kažnjeni. Samo tako će moj suprug moći konačno da počiva u miru. Ostaje nam da čekamo i nadamo se - kaže Milena Ivanović.

Supruga lidera SDP dodaje i da će sa sinom Bogdanom uskoro preseliti za Beograd, kao i da ne prođe dan da Bogdan pita gde mu je tata.

- Pitanje je dana kada ću se doseliti u Beograd. Bogdan stalno pita za tatu, ne prođe dan da ga ne spomene. Teško je to... Ali moj zadatak je da od njega napravim hrabrog i čestitog čoveka i vaspitam ga onako kako bi to Oliver uradio - naglašava Ivanovićeva.

Ministar policije Nebojša Stefanović, na drugoj strani, poručuje da ubica i saučesnici zaslužuju robiju od hiljadu godina.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
Foto: Profimedia

- Pozivam tužioca koji vodi istragu o ubistvu Ivanovića da ispita sve one koji imaju saznanja o eventualnim pretnjama ubijenom srpskom političaru sa Kosova, a koje su u domenu spekulacija. MUP Srbije je spreman da uhapsi bilo koga ako se dokaže da je učestvovao u ubistvu. Taj zločinac treba da ide na hiljadu godina robije - kategoričan je Stefanović.

Podsetimo, Ivanović je 16. januara ove godine ubijen iz pištolja sa šest metaka u leđa ispred sedišta svoje Građanske inicijative SDP. Ubice su posle zločina zapalile automobil i tada im se gubi svaki trag.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd