Subota 24. feb 2024.
plate u Srbiji

IMPRESIVAN RAST PLATA U SRBIJI Primanja građana za 11 godina i više nego duplirana! Tu nije kraj, tek se očekuju POVEĆANJA (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Politika Vlade Srbije nastavlja da štiti životni standard građana.

Na interaktivnom sajtu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" građani mogu da pogledaju sve impresivne rezultate koje je naša zemlja postigla zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci na čelu sa Aleksandrom Vučićem u poslednjih 11 godina.

Na njemu su istaknuti brojni projekti koji su završeni ili u toku i koji su nesumnjivo promenili lice Srbije nabolje. Na sajtu su prikazani i grafikoni sa poređenjem stanja u Srbiji pre i posle dolaska SNS-a na vlast i malo je reći da su rezultati zaista impozantni.

U poređenju sa 2012. godinom, prosečna mesečna zarada bez poreza i doprinosa uvećana je i više nego duplo! A koliko ona tačno iznosi po gradovima možete pogledati na grafikonu ispod:

grafikon
Foto: Srbija ne sme da stane

Prosečna mesečna zarada bez poreza i doprinosa u Beogradu je tokom 2012. godine iznosila 452 evra, dok se u 2023. godini taj iznos "skočio" na 930 evra.

Promena vlasti doprinela je velikom napretku i povećanju plata, o čemu svedoči zvanična statistika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će ovog decembra prosečna plata dostići čak 840 evra, a da sledeće godine u istom periodu očekujemo prosečnu platu od gotovo 1.000 evra.

- Mi smo se trudili da pokazemo brigu o ljudima, za mene je to ozbiljna stvar, već sada u decembru ćemo imati prosečnu platu u Srbiji 840 evra! U sledećem decembru očekujemo da prosečna plata bude tek nešto manja od 1.000 evra - izjavio je nedavno predsednik Vučić.

Tokom 2010. minimalna neto zarada iznosila je 153 evra. Ta brojka je godinama unapred rasla, dolaskom nove vlasti, koja je doprinela njenom uvećanju.  

U 2023. godini minimalna neto zarada iznosi 341 evro, dok je za 2024. planirano da ona još više raste, pa bi iznosila 401 evro, što možete i sami pogledati na grafikonu ispod:

grafikon - minimalna neto zarada
Foto: Srbija ne sme da stane

Procenom ministarstva finansija, tokom 2012 godine prosečna neto zarada iznosila je oko 338 evra, a ta brojka je vremenom još više opadala.

U toku ovog meseca ta brojka je dostigla čak 836 evra, a za 2024. godinu očekuje se da će ići i do 955 evra.

Detaljnije možete pogledati u grafikonu ispod:

grafikon - prosečna neto zarada
Foto: Srbija ne sme da stane

Plate u zdravstvu su takođe dosegle svoj vrhunac. Na priloženom grafikonu možemo videti da je zarada jednog lekara specijaliste iznosila svega 596 evra, dok će taj iznos tokom 2024 godine iznositi čak 1259 evra.

Kada bismo gledali u procentima to je povećanje od 111%. Da, dobro ste čuli, zdravstvo ne sme da trpi!

grafikon - plata lekara specijaliste u evrima
Foto: Srbija ne sme da stane

Takođe, plata medicinskih sestara je tokom 2012. iznosila 286 evra, dok se u 2024 očekuje povećanje od 138%, pa će ona iznositi 680 evra. Ispod možete pogledati ove impozantne brojke.

grafikon - plata medicinskih sestara u evrima
Foto: Srbija ne sme da stane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada ne zaboravlja najstariju populaciju naše zemlje, što opet možemo videti na grafikonu ispod:

grafikon - prosečna penzija izražena u evrima
Foto: Srbija ne sme da stane

Prosečna penzija tokom 2012. godine iznosila je svega 209 evra, što je morate priznati sramno. Ta brojka će tokom 2024 iznositi 390 evra. 

Srbija ne sme da stane kada su njeni građani  upitanju!

- Ako ovo uspemo uspemo, to će biti tektonske promene i ogromni uspesi za našu zemlju - izjavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd