Skip to main content
Jelena Žarić Kovačević

Žarić Kovačević: Uličarska politika je uzela maha

Foto: SNS
Član Predsedništva Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević reagovala je povodom najnovijeg istupa Milice Đurđević Stamenkovski, predsednice "Zavetnika".

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Posle konferencije za novinare predsednika Vučića javlja se lažljiva perjanica desno orijentisanih nazovi partija i pokreta - da ponovo slaže, javno, gledajući narodu u oči.

Sve suprotno od onoga što je saopštio Aleksandar Vučić, sve suprotno od onoga čime se bave državnici u zaštiti nacionalnih interesa, Stamenkovski ponavlja kao mantru, želeći da i dalje na važnim pitanjima koja se tiču položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji gradi političku karijeru. Da je bar u usponu.

Dakle, jasno je kao dan da predsednik Vučić nije ništa potpisao, niti će. Isto tako je jasno kao dan da su dotični desničari ponovo blokirali ulice, ponovo onemogućili građane da se kreću, ponovo još jedan vikend u Beogradu pretvorili u borbu za osnovna ljudska prava - da se krećemo i da nas niko ne uznemirava. Ali, uličarska politika je uzela maha i lepše je davati izjave na ulici nego u holu Narodne skupštine. Zašto li su oni uopšte želeli da budu poslanici kada sve vreme dokazuju da ne umeju da funkcionišu kroz institucionalno delovanje?

Srećom, predsednik Vučić je pokazao snagu i istrajnost upravo kroz institucionalno delovanje, na svim pregovorima i u svakom dijalogu koji je organizovan o pitanjima koja se tiču Kosova i Metohije. Iznoseći stavove države, spreman je na kompromise koji će obezbediti mir, stabilnost i svakodnevnu sigurnost naših ljudi na Kosovu i Metohiji i Srbiji uopšte.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd