Skip to main content
jadranka-joksimovic

Joksimović ocenila: Ako samo od Kosova bude zavisio evropski put Srbije, to je totalno pogrešna odluka EU

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Ovo nije pitanje samo za Srbiju, nego region i EU - istakla je Joksimović

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da bi bila pogrešna odluka EU kada bi put Srbije u EU zavisio samo od pitanja Kosova.

- Pitanje Kosova i Metohije jeste na neki način vezano za proces evropskih integracija, ali je odvojeno, a istovremeno uporedno i paralelno. Ali ako samo od toga bude zavisio evropski put Srbije to će biti pogrešna odluka EU - rekla je Joksimović.

JADRANKA-JOKSIMOVIC
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ona je kazala da ne može samo od toga da zavisi odluka ako Srbija sprovodi reforme, napreduje i pokazuje posvećenost miru i saradnji. 

- Ovo nije pitanje samo za Srbiju, nego region i EU i mislim da će na kraju ipak prevagnuti stav da će napredak i reforme biti dovoljno dobar razlog da se prema Srbiji nastavi pozitivan odnos u smislu evropskih integracija - ocenila je Joksimović. 

Evropska unija, Srbija
Foto: Profimedia

Ona je rekla i da ne može samo Beograd da sprovodi postignute sporazume i radi svoj posao i da moraju da se uključe svi, odnosno mora da se uključi i EU koja je potpisnik Briselskog sporazuma. 

Joksimović je istakla interes Srbije i dalje ostaju evropske integracije. 

- Reforme razvoj predpristupni fondovi, nova radna mesta i investicije to su stvari koje nas motivišu da ostanemo na putu evropskih integracija - rekla je ministarka.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd