Skip to main content
Opozicija

KAD TAJKUNSKA OPOZICIJA LAŽE: Ove neistine iznose glasnogovornici i lideri Saveza za Srbiju

Foto: Tanjug/SD ilustracija
Glasnogovornici i lideri Saveza za Srbiju među kojima se posebno ističu Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Sergej Trifunović, svakodnevno iznose gomilu neistina. Kao glavno glasilo koje prenosi sve njihove laži ističe se američka televizija N1.

Među poslednjim lažima svakako se izdvaja ona najbrutalnija upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Naime, Sergej Trifunović koji se na društvenim mrežama hvali da je jedan od organizatora protesta u Beogradu, izneo je laž da je predsednik Vučić jedan od onih koji su ubili Slavka Ćuruviju, ali i Olivera Ivanovića.

Trifunović iznoseći ne samo laži već i brutalne optužbe, zaboravio je da je upravo Vućić i to dok se nalazio na mestu potpresednika Vlade Srbije formirao komisiju sa ciljem da se reši slučaj ubistva Slavka Ćuruvije. Važno je podsetiti i to da ljudi za čiji se povratak na vlasti isti taj Sergej Trifunović sada zdušno bori nisu ni prstom mrdnuli dok su bili na vlasti kako bi otkrili ubice Ćuruvije.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ne zaostaje za svojim saborcima u nesitinama koje iznosi, a jedna od njih je ta da je predsednik odseo u najskupljem hotelu u Abu Dabiju, gde noć košta 10.000 evra.

- Naš faraon iz Abu Dhabija gde je opet odseo u najskupljem hotelu na svetu gde noć košta 10.000 eu, poručuje gradjanima i opoziciji da nas je bilo malo na protestu. Zato hajde da se prebrojimo i ove subote u 18h, da nastavi ovako da nas se plaši i laže - napisao je Đilas.

Đilas je potvrdio sam, u narednom tvitu, da je izneo potpunu neistinu.

Kao jedna velika laž koju tajkunska opozicija ponavlja poslednjih nedelja je ta da su protesti u Beogradu građanski i da se sami organizuju, a onda sami sebe pisanjem i pozivima na protest demantuju.

Dakle, protesti nikako nisu građanski, a ponajmanje spontani jer upravo ih opozicija organizuje i hvali se time, a onda poziva ljude da se pridruže protestima putem društvenih mreža i svojih medija.

Ovo su samo neke od laži koje iznosi opozicija, a plasira ih građanima kao istinu. Jedno je jasno, da je cilj ovakvih laži koje iznose simpatizeri i lideri Saveza za Srbiju zavarivanje i obmanjivanje naroda i destabilizacija države, kao i narušavanje pravnog poretka. Takođe, jasno je da je opozicija jaka samo na rečima i u pravljenju nereda, ali na izlazak na izbore nikako nije spremna jer su građani više puta do sada pokazali da ih ne žele na bilo kojoj državnoj funkciji.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd