Sreda 21. feb 2024.
Irena Vujović

MINISTARKA VUJOVIĆ JE DANAS POSETILA LOZOVIK: Očišćena najveća divlja deponija u opštini Velika Plana

Foto: Dušan Marić
Ministarka je obećala da će Ministarstvo koje vodi pomoći i da se uklone druge velike deponije na području ove pomoravske opštine

Ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović je danas u Lozoviku posetila lokaciju na kojoj se do samo pre dva meseca nalazila najveća divlja deponija na teritoriji opštine Velika Plana.

SUTRA SASTANAK VUČIĆA I LAJČAKA: Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine u iznenadnoj poseti SrbijiFoto: Milos Miskov / AFP / Profimedia

SUTRA SASTANAK VUČIĆA I LAJČAKA: Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine u iznenadnoj poseti Srbiji

Gašić: "Prema svakoj vrsti kriminala imamo nultu toleranciju, Srbija neće dozvoliti da bude parking za iregularne migrante"Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Gašić: "Prema svakoj vrsti kriminala imamo nultu toleranciju, Srbija neće dozvoliti da bude parking za iregularne migrante"

VUČIĆ OBJAVIO NOVI VIDEO NA TIKTOKU: Predsednik posetio porodicu iz Leskovca, pa uputio važnu poruku (VIDEO)Aleksandar Vučić

VUČIĆ OBJAVIO NOVI VIDEO NA TIKTOKU: Predsednik posetio porodicu iz Leskovca, pa uputio važnu poruku (VIDEO)

U pitanju je prostor veći od jednog hektara na kojem su se nalazile hiljade kubika raznog smeća, koje su tu bacali meštani okolnih naselja, najviše iz Lozovika, Saraoraca i Goloboka.

Sve smeće, osim građevinskog materijala je odneto na reciklažu. Građevinski materijal je zatrpan debelim slojem zemlje, na kojoj su Vujovićeva i radnici JKP Miloš Mitrović danas zasejali travu.

Uklanjanje deponije koštalo je oko 11 miliona a sredstva su obezbedile opština i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Lozovik
Lozovik, Velika Plana
Foto: Dušan Marić

- Sada je najvažnije da lokalna samouprava i građani obezbede da se ovde više ne baca otpad. Da bi u tome uspeli mi iz ministarstva ćemo im pomoći u kupovini i postavljanju kamera, da bi prostor bio pod stalnim video nadzorom - rekla je Vujovićeva.

Obećala je da će Ministarstvo koje vodi pomoći i da se uklone druge velike deponije na području ove pomoravske opštine.

- Ovo je važan, ali ne i jedini projekat koji realizujemo u opštini Velika Plana. Iz sredstava koje smo ove godine opredelili biće zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Donjoj Livadici, što će unaprediti kvalitet vazduha u okolini škole. Ministarstvo koje vodim će nastaviti da ulaže u zelene projekte, jer time unapređujemo kvalitet života građana - rekla je Vujovićeva.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd