Skip to main content
Momirović

MOMIROVIĆ: Provodimo puno vremena na terenu - trudimo se da povežemo trgovce sa malim proizvođačima

Foto: Privatna arhiva
Tomislav Momirović danas je obišao radove na izgradnji Distributivnog centra Zaječar.

Uprkos činjenici da živimo u kriznom i neizvesnom vremenu, važno je da budemo jedinstveni kako na političkom tako i na ekonomskom planu i da na što kvalitetniji način povežemo trgovce sa malim proizvođačima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakog što je danas obišao radove na izgradnji Distributivnog centra Zaječar za potrebe maloprodajne mreže Tekijanka, a potom je obišao i supermarket Tekijanka.

Momirović
Foto: Privatna arhiva

- Izgradnja Distibutivnog centra je od izuzetne važnosti za Zaječar, jer će omogućiti poljoprivrednicima i malim privrednicima sa teritorije Timočke krajine siguran plasman proizvoda čime će posredno uticati na razvoj ovog dela Srbije - istakao je Momirović.

Momirović
Foto: Privatna arhiva

Ministar Momirović je dodao da će država nastaviti sa pružanjem strateške podrške investitorima jer jedino uz sinergiju ekonomije, politike i jedinstva, koje nam je pomoglo i tokom Korona krize možemo da prevaziđemo sve probleme koji su pred nama, kako bi našim građanima obezbedili što kvalitetnije uslove za život.

Momirović
Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ovom prilikom je rekao da će izgradnjom distributivnog centra poljoprivredni proizvođači, a posebno povrtari imati siguran plasman, a krajnji potrošači imaće mnogo jeftinije proizvode.

Vlasnik Tekijanke Živojin Bolbotinović zahvalio se ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.

Primarna delatnost privrednog društva Tekijanka je maloprodaja robe široke potrošnje i sa svojih 32 prodavnice Tekijanka danas posluje u 6 opština Timočke Krajine, Kladovo, Negotin, Majdanpek, Bor, Zaječar i Knjaževac.

Tekijanka je jedan od osnivača DTL - Domaći trgovinski lanac, udruženja koje je okupilo 13 maloprodavaca iz cele Srbije sa vizijom da maksimalno podrže domaću i lokalnu proizvodnju i danas u svom sastavu ima preko 700 maloprodajnih objekata.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd