Četvrtak 07. dec 2023.
Aleksandar Vučić

NAŠA STVAR JE GDE ĆEMO DA RASPOREĐUJEMO VOJSKU: Vučić će uputiti Vladi zahtev za ponovno održavanje vežbi sa NATO-om

Foto: Tanjug/Sava Radovanović (STF)
Predsednik je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da naređenja ne primamo ni od koga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da je Vojska Srbije profesionalno obavljala zadatke.

OBIJENA SRPSKA CRKVA KOD PRIŠTINE! Vandali odneli novac od priloga vernika obijena crkva sv. Đorđa

OBIJENA SRPSKA CRKVA KOD PRIŠTINE! Vandali odneli novac od priloga vernika

STOLTENBERG O SITUACIJI NA KOSOVU: "Odgovorni za zločine moraju da odgovaraju, Kfor ne sprovodi zakon"Foto: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

STOLTENBERG O SITUACIJI NA KOSOVU: "Odgovorni za zločine moraju da odgovaraju, Kfor ne sprovodi zakon"

VUČIĆ STOLTENBERGU: "13 odsto Srba napusilo sever KiM za godinu dana zbog ogromnog pritiska, hapšenja, maltretiranja i pretnji"Aleksandar Vučić

VUČIĆ STOLTENBERGU: "13 odsto Srba napusilo sever KiM za godinu dana zbog ogromnog pritiska, hapšenja, maltretiranja i pretnji"

- Što se tiče Vojske Srbije, ona je profesionalno obavljala zadatke. Nikada nije prekoračila svoja prava i ovlašćenja. Uvek je imala korektne odnose sa KFOR-om i NATO-om. A gde ćemo i kako ćemo, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i zakonima ove zemlje, a ne ugrožavajući nikoga na bilo koji način, mi da raspoređujemo našu vojsku, to je naša stvar.

Predsednik je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da naređenja ne primamo ni od koga.

- Zna se ko upravlja i komanduje Vojskom Srbije. Ja ću kao vrhovni komandant VS uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da ponovo krenemo u održavanje vežbi sa našim partnerima.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd