Skip to main content
Aleksandar Vučić

"NAŠALIO SAM SE SA ALIJEVIM, NIJE MOGAO DA VERUJE" Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa predsednikom Azerbejdžana

Tanjug/Zoran Žestić
Na zajedničkoj konferenciji sa azerbejdžanskim predsednikom, Ilhamom Alijevim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su odnosi sa Azerbejdžanom podignuti na novi nivo.

Vučić kaže da se našalio sa azerbejdžanskim kolegom, i da mu je Alijev rekao da nije mogao da veruje kada je Srbija ranije isplatila svoje dugove prema njegovoj zemlji.

- Oni su nama izgradili deonicu od Ljiga do Preljine. Teška deonica koju su uradili na vreme, bez dana kašnjenja. A oni su se iznenadili kada smo mi godinu dana ranije isplatili ceo dug, prevremeno. To zemlje obično ne rade, ali Srbija to radi uvek kada može. Po tome je i Azerbejdžanu jasno da je Srbija odgovoran partner, kao što i mi znamo da je Alijev pouzdan partner svima. Mi zbog protokola moramo da potpisujemo sporazume, ali predsedniku Alijevu se može verovati i na reč - kazao je on.

- Razgovarali smo danas o svim važnim temama. Od toga kako da sarađujemo u oblasti energetike, pošto je Azerbejdžan velesila u proizvodnji i izvozu gasa. Oni više od pola svog gasa izvoze u evropske zemlje, i mi zato radimo na pravljenju interkonektora sa Bugarskom da bi mogli da kupujemo značajne količine gasa iz Azerbejdžana. Mi ćemo pričati sa evropskim partnerima da se priključimo i sporazumima koji su vezani za kupovinu struje, kako bi imali potpunu sigurnost po tom pitanju. To bi nam garantovalo punu energetsku sigurnost - rekao je Vučić.

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd