clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NEMAČKI PLAĆENIK MALTRETIRA LJUDE PO BEOGRADU: Pogledajte kako se Nikola Ristić iživljavao nad ženom (VIDEO)

11.03.2024. 14:36
Piše:
Srbija Danas/24sedam.rs
Nikola Ristić
Nikola Ristić / Izvor: Foto: X/Printscreen

Nikola Ristić, plaćenik Dojče Velea ponovo je divljao ulicama Beograda

Sa svojim saradnicima psihički je terorisao i proganjao aktivistkinju Srpske napredne stranke (SNS) na Banovom Brdu, pišu mediji.

Brnabić: I ovog puta smo na zahtev predsednika izašli u susret opoziciji ali oni NE POŠTUJU svoje ustavne obavezeAna-Brnabić

Brnabić: I ovog puta smo na zahtev predsednika izašli u susret opoziciji ali oni NE POŠTUJU svoje ustavne obaveze

VULIN SE POKLONIO MILOŠEVIĆU: Za Srbe i Ruse nema pravdevulin

VULIN SE POKLONIO MILOŠEVIĆU: Za Srbe i Ruse nema pravde

"SRBIJA NE SLUŠA NIKOGA, SEM SVOJ NAROD" Vučić još jednom snažnom porukom zapušio usta "političkim patuljcima" (VIDEO)Aleksandar-Vučić

"SRBIJA NE SLUŠA NIKOGA, SEM SVOJ NAROD" Vučić još jednom snažnom porukom zapušio usta "političkim patuljcima" (VIDEO)

On je maltretirao ženu koja je obilazila članove svoje stranke i sigurne glasove SNS. Obilaženje sopstvenog članstva i glasača je potpuno legitimno u svakoj normalnoj zemlji, a Ristić je, prema navodima medija, dao sebi za pravo da je ometa u tome, vređa, uznemirava. Vrhunac šikaniranja je bio kada je Ristić vikao tako da pokuša da prizove i druge ljude u linč i pokušavao je javno da osramoti uplašenu ženu pred prolaznicima. 

Ženu koja se samo bavila stranačkim aktivzmom, koji je u svakoj demokratskoj zemlji zakonom dozvoljen. Ne samo da je dopušten, već je i poželjan u svakoj normalnoj zemlji. Politička aktivnost služi da biste oslušnuli želje građana i da biste na osnovu toga pokušali da doprinesete boljitku svoje zajednice. No, dok neki svojim aktivizmom pokušavaju nešto da urade, ima i onih drugih destruktivnih, koji bi samo da ruše i sve da obesmisle. Upravo takav je i slučaj Nikole Ristića, što je demonstrirao i ovaj put.

Ovakav slučaj zahteva hitnu reakciju državnih organa, jer se radi o klasičnom suzbijanju političkih i svih drugih prava i sloboda i maltretiranju od strane jednog pojedinca. 

Ristić je već maltretirao građane Beograda nakon decembarskih izbora, kada je nasilno pokušao da uđe u Skupštinu grada, a tom prilikom je pretučen i Miladin Kovačević. Takođe je, kako piše 24sedam, sa ostalim nemačkim plaćenicima i lažnim studentima blokirao rarskrsnice u Beogradu, a ispred Skupštine je pravio sramni zečiji performans kada je pokušao da unizi najviše zakonodavno telo ove zemlje. 

Na osnovu ovog snimka, ali i ponašanja Ristića u prethodnih par meseci, verujemo da je dao iskren i tačan odgovor ženi koju je maltretirao, kada joj je rekao da nije normalan. Ipak, ne verujemo da on ne zna šta radi i da sve ovo radi spontano i samo zato što nije normalan, piše 24sedam. Njegov karakter je samo dobro pogonsko gorivo da ga njegovi šefovi koji mu izdaju naloge još bolje iskoriste. A ko su njegovi šefovi? Kao i uvek i u svemu, dovoljno je (is)pratiti trag novca da bi se dobio odgovor na to pitanje. 

Lažni student i plaćenik Dojče Velea

On je i sam priznao da nije nikakav student, pa se postavlja pitanje od čega živi kada ima vremena da bude profesionalni demonstrant. Ristić je vlasnik i direktor firme DP medija, čiji je finansijer nemački državni servis Dojče vele (DV). On je, navodno, od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera ove nemačke kuće dobio ponudu da bude "konsultant za monitoring", a tokom 2023. godine DV je nudio novac za ove usluge u sklopu "regionalnih medijskih projekata", čiji je nosilac i Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć. U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Osim toga, Ristićeva firma "DP medija" sarađuje i sa CRTA i Istinomerom. 

Dojče vele je u drugoj polovini novembra u Beogradu organizovao seminar sa 150 učesnika na kojem su, navodno, želeli da uspostave standarde ,"nezavisnog novinarstva". Organizator radionice je bio nemački državljanin Klaus Dahman, koji je na sličnim skupovima ranije kritikovao  srpsku vladu, a za Srbiju je govorio da "predstavlja autoritarnu državu". Polaznike je ohrabrivao da oforme sopstvene medije u vidu kanala na Jutjubu, Fejsbuku ili Instagramu, napominjući da je to trenutno najjače oružje protiv establišmenta. 

Jel plaćen i da propagira nezavisno Kosovo?

Ristić se zalaže za nezavisnost tzv. Kosova i njegovo ujedinjenje sa Albanijom, srpske heroje iz Banjske je nazivao teroristima, a dok poštuje policiju tzv. Kosova srpske policajce naziva "najnižim kanalizacionim talogom društva"  preporučuje napade na policiju od strane građana i smatra da se "sa policijom ne razgovara". 

Ivan Bjelić
Ivan Bjelić / Izvor: Foto: Printscreen

Ristić oko sebe okupio ekipu profesionalnih demonstranata - nemačkih plaćenika

U svom delovanju Ristić blisko sarađuje i sa drugim studentima i "studentima", pre svega sa Ivanom Bijelićem i Emilijom Milenković iz Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Inače KOMS se, poput Ristića, takođe finansira nemačkim parama. 

Ivan Bjelić, koji je krajem prošle godine na "studentskom protestu" održanom u Birčaninovoj ulici zajedno sa Ristićem blokirao raskrsnicu, je, kako sam kaže "dobro društvo za proteste". Pored toga je i član Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije. 

Bjelić ima dobru finansijsku zaleđinu. Pored toga što je član Upravnog odbora KOMS-a, Bjelić je i koordinator organizacije "Forca Požega", koja novac prima kao projekat fondova za evrointegracije. Samo za projekat "Ka Evropi - sa zanjem i saznanjem" Foruma civilne akcije FORCA Požega, predložen je budžet od 1.566.000 dinara, prema podacima Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije. Kao član Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), i koordinator "Force Požega", on je na direktnom nemačkom finansijskom dotoku.

Emilija Milenković još jedna je "aktivistkinja", takođe članica Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije. Za razliku od Ivana, ona u slobodno vreme "ruši rodne barijere", kako navodi u svom opisu na stranici. Krovna organizacija mladih Srbije jeste NVO finansirana nemačkim parama.  Ista ta NVO "Krovna organizacija mladih Srbije" realizuje i jutjub kanal "Hiljadu zato": 

Hiljadu zato
Hiljadu zato / Izvor: Foto: Printscreen

- Kanal Hiljadu Zato realizuje Krovna organizacija mladih Srbije u okviru programa "Young Media - Media for and with young people" (Medij za i sa mladima), u sardnji sa DW Akademie i uz podršku Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju - navodi se u opisu kanala. 

Nikola Ristić, koji kao što smo videli na početku teksta, uporno maltretira građane Srbije, jedan je od voditelja tog kanala, piše 24sedam. Nemačkim parama se, kao što vidimo finansiraju  "aktivisti" koji su prethodnih meseci predvodili "studentske proteste" u Beogradu, a među njima je najistaknutiji Ristić. 

Nema sumnje da Nemačka ne bi tek tako davala nekome pare i čisto iz altruističkih razloga. Kada stranci daju novac, sigurno traže nešto i zauzvrat, a u ovom slučaju po ponašanju Ristića - reklo bi se da očekuju od njega da izaziva haos, nestabilnost, maltretira političke neistomišljenike i obesmišljava izborni proces i bilo kakav politički dijalog, pišu mediji.

Ono što je vrhunac bezobrazluka, jeste to da, nemački plaćenik maltretira aktivistkinju SNS pod izgovorom da lovi nekakve navodne fantomske glasače. A upravo je Nemačka , na čijoj je uzdi Ristić, poznata po predizbornim manipulacijama na osnovu menjanja prebivališta studenata. 

Nikola Ristić
Nikola Ristić / Izvor: Foto: X/Printscreen

Dok Srbiji deli lekcije, u Nemačkoj se nameštaju izborni rezultati u korist vladajuće koalicije

Naime, Univerzitet Bauhaus u Vajmaru otvoreno je počeo da poziva ljude da utiču na lokalne, evropske i državne izbore ove godine, iako Univerziteti ne bi trebalo da se bave politikom i po evropskim standardima  na njima je da imaju autonomiju, ali i da budu politički neutralni. Očigledno to u "demokratskoj" Nemačkoj ne važi, pa se u ovu kampanju uključilo čak sedam univerziteta.

Slogan pod kojim vode ovu nesvakidašnju kampanju je: "Ponovo se registrujte, obezbedite svoj bonus, uključite se, glasajte, ojačajte demokratiju".

Drugim rečima, studenti treba da prijave svoje glavno prebivalište u Tiringiji kako bi sprečili uspeh AFD u njoj, tokom superizborne godine. Ovde se vodi strašna kampanja protiv AFD, zato što je ta stranka daleko ispred ostalih u anketama, sa oko 35 odsto podrške. Potencijalne glasače mame novcem. Inicijativa posebno oglašava bonuse za ponovnu registraciju univerzitetskih gradova u iznosima: Vajmar 300 evra, Jena do 120 evra, Gera 100 evra godišnje, Ilmenau 80 evra godišnje i Šmalkalden 50 evra po semestru. 

- Zakažite termin u Kancelariji za registraciju građana, ponesite sa sobom ličnu kartu, preuzmite obrazac za registraciju i predajte potvrdu o smeštaju - stoji u uputstvu studentima o tome kako  da dobiju bonus.

Izborni trik je na sajtu objašnjen kao "inicijativa za podršku demokratiji u ovoj saveznoj državi i našem slobodnom poretku" ?! 

- Zbog velikog odziva birača među našim studentima, bez obzira da li su već registrovani ovde ili to još moraju da urade na vreme. Tiringiji je potreban vaš glas - navodi se u objašnjenju. 

Olaf Šolc
Olaf Šolc / Izvor: Profimedia

Politikolog Volfgang Merkel ističe u nedeljniku Špigel  da ovom kontroverznom strategijom kojom se pokušava onemogućiti uspon stranke AfD na vlast kroz promenu prebivališta studenata otvara duboke etičke i političke dileme. On izražava zabrinutost da se univerziteti, tradicionalno bastioni apolitičnosti, sada otvoreno angažuju u političke svrhe. Ova praksa, gde se studentima sugerira da promene svoje prebivalište kako bi uticali na ishod izbora, iako legalna, po Merkelu graniči s manipulacijom demokratskog procesa.

On povlači paralelu sa sličnim kampanjama koje su se dešavale tokom 1970-ih. Ono što Merkel posebno naglašava je da su pre 50 godina takve kampanje bile delo levičarskih studentskih grupa, što je imalo drugačiji kontekst i motivaciju u poređenju sa današnjom situacijom.

Ključna razlika koju Merkel ističe leži u izvoru kampanje. Dok su prethodne inicijative bile pokrenute od strane studentskih grupa, današnje poruke dolaze direktno iz državnih institucija. Ovaj prelazak od pokreta koji su vođeni iz baze prema onima koji su institucionalno potkovani označava značajnu promenu u načinu na koji se politička mobilizacija i uticaj na izbore shvata i praktikuje.

Vidimo da Nemačka, koja se meša u naš izborni proces,  zapravo optužuje druge za ono što sama radi, jer očigledno polaze od sebe. Primer iz Tiringije najogoljenije je pokazao izborni inženjering i manipulaciju. Nemačka takođe nije uspela da primeni nijednu preporuku ODIHR, a sa druge strane daje sebi za pravo da određuje drugima kako treba da im izgleda izborni proces.

Srbija je u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom, dok npr. Nemačka ima u izveštaju dva puta više preporuka nego pre. 

Nemačka plaća svog čoveka da pravi haos po Srbiji, jer vodi tradicionalnu antisrpsku politiku

Možemo i da se zapitamo, kako bi u licemernoj Nemačkoj, prošao Ristić kada bi ovako napadao ljude na ulici i onemogućavao im njihova osnovna prava zagarantovana Ustavom i zakonima. Verovatno bi bio uhapšen istog trenutka, osim ukoliko ne bi kao aktivista vladajuće semafor koalicije ometao aktiviste, mrske im AFD. Jer tada bi mu verovatno sve bil odozvoljeno. 

Ako posložimo kockice, vidimo tajming i ko finansira ovakve pojave poput Ristića, nećemo imati dilemu da sve to radi po nalogu onih koji ga plaćaju. Pošto Nemačka tradicionalno vodi antisrpsku politiku, ovako nešto je i očekivano. 

Izvor: Srbija Danas/24sedam.rs