Četvrtak 22. feb 2024.
nezaposlenost

REKORDNO NISKA STOPA NEZAPOSLENOSTI DO KRAJA GODINE! Zahvaljujući politici Aleksandra Vučića u Srbiji svako ima priliku za POSAO

Foto: Shutterstock
Izvanredni rezultati u ekonomiji doveli su do ogromnog pada nezaposlenosti

Odgovorna ekonomska i socijalna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije dovela je u proteklim godinama do otvaranja velikog broja radnih mesta. Industrija je krenula sa mrtve tačke i otvoreni su mnogi pogoni širom Srbije. 

KO STOJI IZA PROGLASA? Američke fondacije i SOROŠ opet pomažu opoziciju? Otkrivene VAŽNE informacije o ovoj inicijativiProglas

KO STOJI IZA PROGLASA? Američke fondacije i SOROŠ opet pomažu opoziciju? Otkrivene VAŽNE informacije o ovoj inicijativi

NAŠA ZEMLJA JE NEPOBEDIVA! Predsednik Vučić na svom instagram nalogu poslao snažnu poruku: "VERUJEM U SRBIJU!" (VIDEO)Aleksandar Vučić

NAŠA ZEMLJA JE NEPOBEDIVA! Predsednik Vučić na svom instagram nalogu poslao snažnu poruku: "VERUJEM U SRBIJU!" (VIDEO)

CENTRALE OPOZICIJE NAREĐUJU NAPADE NA MENE I PORODICU: Vučić - To govori o njihovoj nemoćiAleksandar Vučić

CENTRALE OPOZICIJE NAREĐUJU NAPADE NA MENE I PORODICU: Vučić - To govori o njihovoj nemoći

Preko 250 novih fabrika u Srbiji otvorio je Aleksandar Vučić. Mnogi invesitori, i strani i domaći, sve više prepoznaju Srbiju kao mesto pogodno za ulaganje, pa tako investicije i ove godine beleže rekordne rezultate. 

Srbija je postala zemlja u kojoj postoji mesto i prilika za svakoga. To potvrđuje i činjenica da je nezaposlenost na rekordno niskom nivou. Sledeći grafik svedoči kako je u periodu vlasti Srpske napredne stranke smanjen broj ljudi bez posla:

nezaposlenost
Foto: Srbija ne sme da stane

Sam predsednik Vučić potvrdio je ove pokazatelje navodeći kako: 

- Mi u ovom trenutku imamo rekordnu zaposlenost u Srbiji. Moramo da nastavimo taj niz uspešnih godina, što se tiče privlačenja stranih direktnih investicija, istovremeno moramo jačati i domaće investitore - zaključio je predsednik.

Ova godina po tom pitanju ne zaostaje za ranijim. Naprotiv, prema podacima Ankete o radnoj snazi, u drugom kvartalu 2023, u odnosu na drugi kvartal prošle godine, povećana je stopa nezaposlenosti za 0,7 procentnih poena i stopa zaposlenosti, za 0,5 procentnih poena.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

U okviru ukupne zaposlenosti povećan je broj formalno zaposlenih za 33.300, i broj formalno zaposlenih iznosi 2,5 miliona ljudi. Broj neformalno zaposlenih manji je za 38.800 i iznosi 354.300.

Dobra kretanja u srpskoj ekonomiji potvrdio je i MMF, kao najpozvanija međunarodna finansijska institucija. Po njegovim prognozama do kraja godine nezaposlenost će biti dodatno smanjena i iznosiće samo 9,1 procenat, što je najbolji rezultat u novijoj istoriji Srbije. 

Naša zemlja se time svrstava ispred mnogih evropskih zemalja kao što je recimo Španija, čija nezaposlenost iznosi 11,8 procenata. 

Sve je to, naravno, omogućeno domaćinskim odnosom prema zemlji i neprestanim radom na unapređivanju ekonomije i života građana. U tome je ogromna i istorijska uloga vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd