Skip to main content
Ivica Dačić

NISU NAM SAMO HRVATI ZABILI "NOŽ U LEĐA" ZA POGLAVLJA: Dačić otkrio ko još HOĆE DA NAS BLOKIRA

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Hrvatska nije jedina zemlja koja Srbiji pravi probleme na putu ka EU.

Pored Hrvatske koja je blokirala otvaranje poglavlja 26 koje se odnosi na obrazovanje, određene rezerve imala je i Bugarska, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, navodeći da teoretski još postoji mogućnost da se danas u Briselu otvori i to poglavlje u pregovorima Srbije sa EU. 

Dačić je rekao da je premijer Aleksandar Vičić, koji se sinoć vratio iz Brisela zbog toga što EU nije otklonila prepreke za otvaranje i poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, do kasno u noć radio i bio je u kontaktu sa najvažnijim političkim ličnostima u EU.

- Videćemo šta će se dalje desiti. Srbija ima svoj put ka EU, ali Srbija neće nikome dozvoliti da je ponižava, vređa, a naročito da je uslovljava... Za otvaranje svakog poglavlja moramo da vodimo specijalne ratove sa pojedinim zemljama ili sa čelnicima EU - kaže Dačić. 

POBOLJŠANJE BORBENE GOTOVOSTI: Moskva nam daje migove, a Amerika hamere

Ivica-Dacic
Foto: Srbija Danas

PREMIJER UGOVORIO SA LAVROVIM: Novi „Migovi“ sleću u Srbiju 1. marta!

Kako je rekao, u Hrvatskoj se stvorila jedna antisrpska atmosfera i da nova hravtska vlada nije promenila takav odnos prema Srbiji.  Kaže i da je u Hrvastkoj problem čokoladica koja dolazi iz Srbije, te da je Hrvatska zemlja u kojoj se obnavlja fašistička i ustaška ideologija. 

- Ne mogu da verujem da ta moćna EU ne može da utiče na jednu Hrvatsku i na jednu Bugarsku... na Hrvatsku da li će dati ili neće dati saglasnost na određena poglavlja. Razumem opterećenost i frustracije koje Hrvatska ima u odnosu na Srbiju, na uspehe koje Srbija postiže, ali to apsolutno ne doprinosi stabilnosti u regionu - rekao je Dačić.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd