Skip to main content
Info prajd centar

U Beogradu je otvoren informativni centar LGBT zajednice, a evo čemu zapravo služi (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Pružaju usluge tokom mesec dana

Uoči predstojeće Parade ponosa otvoren je Prajd info centar u srcu Beograda. Reč je svojevrsnom info-pultu koji će postojati tokom četiri sedmice, do 25. septembra, i u čijem je fokusu organizacija ovogodišnje šetnje.

Rada iz Beogradske hronike napravila gaf, a onda je dobila odgovor o kome bruji Srbija (VIDEO

– Info centar postoji zbog Prajd vika koji se dešava od 11. do 17. septembra. Ideja je da promovišemo nedelju i Paradu ponosa. Priča će se nastaviti i sledeće godine i tokom narednih godina – kazao je član Organizacionog odbora Belgrejd prajda i udruženja „Da se zna“ Aleksandar Savić dodajući da je njegovo postojanje „oročeno“ predviđenim aktivnostima.

On je u razgovoru sa novinarima portala SrbijaDanas.com naveo da će ih u narednim sedmicama biti pedesetak, te da su jučerašnjim otvaranjem Centra već počele.

Aleksandar Savić
Aleksandar Savić
Foto: Srbija Danas

– Biće izložbi, predstava projekcija filmova, raznih diskusija, predavanja, biće žurki i sve se to dešava po celom Beogradu. Čak nam dolazi švedski bend Alkazar koji je devedesetih imao veliki hit „Plakanje u diskoteci“ (Crying at the discoteque) – rekao je Savić ističući da su sve aktivnosti tematski povezane, te da se odnose na probleme LGBT zajednice.

Na adresi Kralja Milana 8 građani prestonice mogu, kažu organizatori, postaviti i ona pitanja koja nisu nužno afirmativna.

Danas slavimo velikog ISCELITELJA: Evo šta MORATE da uradite da se SPASITE OD ZLA!

– Zašto Prajd, kako to dva muškarca ili dve žene, šta su to trans-osobe, praktično sve što ih interesuje u vezi sa LGBT zajednicom – precizira Savić dodajući da je interesovanje veliko, te da ih najčešće posećuju stariji sugrađani, ali i roditelji sa decom, kao i to da nije bilo nikakvih negativnih reakcija.

On je ocenio i da se „situacija“ menja na bolje, te da se distanca prema LGBT osobama smanjuje, mada je i dalje ima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd