Petak 23. feb 2024.
Vladimir Putin i Hašim Tači

RUSI ZAGRMELI ZBOG SRBIJE! Priština započinje trgovinski RAT, MORATE HITNO DA URADITE OVO

Foto: SD/ilustracija
Moskva opisuje provokaciju Prištine kao još jedan znak nevažeće kosovske državnosti

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma o slobodnoj trgovini, odlučilo da uvede takse od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH, prenela je agencija Taš.

- Ovde se radi zapravo o tome da Priština započinje trgovinski rat u skladu sa politikom etničkog čišćenja, s obzirom da srpsko stanovništvo u pokrajini zavisi u velikoj meri od robe iz centralnog dela Srbije -  ističe rusko MInistarstvo.

- Primetno je da Priština ne krije činjenicu da je to osveta za prethodni poraz kada je Generalna skupština Interpola odbacila zahtev da Kosovo uđe u tu organizaciju - dodaje se u saopštenju.

Interpol, Albanija, Kosovo
Foto: Profimedia/ilustracija

- EU kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje te ilegalne odluke koja donosi ozbiljno pogoršanje situacije na Balkanu - naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Moskva opisuje provokaciju Prištine kao još jedan znak nevažeće kosovske državnosti.

- Deset zemalja su već povukle svoju odluku o priznanju kosovske nezavisnosti -  navelo je Ministarstvo.

- Mi ukazujemo na uzdržan odgovor Beograda na ovaj razvoj događaja i želju da se tenzije smanje - zaključilo je rusko MInistarstvo spoljnih poslova.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd