Petak 08. dec 2023.
Milorad Dodik

Oglasio se Dodik: Hapšenje Ðurića nedopustivo, uzvratiti recipročno

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici nedopustiv događaj, bez presedana, na koji treba odgovoriti recipročnim merama

- Želim da kažem da je ovo gruba manifestacija sile, nedopustivo, pokušaj poniženja Srbije. Solidarišem se sa Markom, svim ljudima na Kosovu. Apsolutno mislim da treba recipročno postupiti - rekao je Dodik za Prvi program Radio Beograda.

On je istakao da je to "arogancija koja je sigurno pothranjena podsticajem" koji strani faktor pruža prištinskim vlastima u njihovom "pokušaju da manifestuju neku svoju nadležnost i svoju vlast na prostoru Mitrovice".

- Još jedan pokušaj da se Srbija ponizi. Verujem naravno da će rukovodstvo Srbije adekvatno odgovoriti, ali ovo je sigurno događaj bez presedana da vladinom službeniku predstavniku države Srbije za razgovore i odnose sa Srbima na Kosovu na ovakav način šalje poruka o njegovoj dobrodošlici - rekao je Dodik.

On je naveo da vlasti u Prištini u pregovorima ne žele da vide zvaničnog predstavnika vlasti Srbije i dodao da Beograd treba da preduzme adekvatne, recipročne mere.

- U ovom trenutku bez želje da se ti događaji dodatno dramatizuju, mislim da vlasti Srbije treba da manifestuju svoj odnos prema tom pitanju tako što će i Albancima, Šiptarima koji se nalaze na prostoru Srbije adekvatnim merama, isto tako uzvratiti - zaključio je Dodik.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd