03. dec 2023.
Aleksandar Vučić

OGLASIO SE VUČIĆ POSLE KONFERENCIJE I PORUČIO: "Jedina istina je da sam u Jasenovcu želeo da pokažem poštovanje prema našim žrtvama" (VIDEO)

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu povodom konsultacija oko formiranja nove Vlade, kao i o zabrane odlaska u Jasenovac.

Evo šta je predsednik napisao:

- Verujem da smo tokom konsultacija, ne samo obavili svoju ustavnu ulogu, već i saznali nešto više o programima političkih stranaka. I oni su čuli od nas o odnosu države prema pojedinim pitanjima, što smatram da je vrlo važno i dobro. Suštinski sam zadovoljan razgovorima, a većina stranaka je razumela težinu situacije sa kojom se suočavamo.

- Što se tiče zabrane mog odlaska u Jasenovac, koji je bio jedan od najstrašnijih stratišta i logora u Evropi u Drugom svetskom ratu, jedina istina je da sam tamo želeo da odem za vreme mandata, da pokažem poštovanje prema našim žrtvama i da pokažem da nikada nećemo zaboraviti naše žrtve - napisao je predsednik Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti, govorio je o konsultacijama sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika.

BONUS VIDEO: Gužve na naplatnim rampama i putevima Srbije

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
2 Beograd