Skip to main content
Borko Stefanović

OPOZICIJA NAJAVILA SANKCIJE! Đilasovac Stefanović: "Nema šta Srbija da razmišlja, treba ih uvesti"

Foto: Twitter Printscreen/@LaziDetektor
Potpresednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da će inicirati "na jednoj od prvih sednica" Odbora za spoljnu politiku Skupštine Srbije da prvo Odbor a zatim i Skupština, raspravljaju o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije

Da se o tome raspravlja, da se čuju argumenti jedne i druge strane, da se čuje šta su posledice našeg neusaglašavanja naše spoljne politike, šta su posledice po našu privredu, šta znači okretanje protiv Evrope - rekao je Stefanović.

Dodao je i da treba razgovarati o tome "kakva nas civilizacijska pustinja očekuje ako ne budemo na pravoj strani istorije".

Restiktivne mere prema Ruskoj federaciji su sve evropske država napravile i u toj situaciji Srbija nema šta previše da razmišlja, naša budućnost je u EU - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, javnost nije dovoljno informisana o tome koje su posledice neuvođenja i uvođenja sankcija.

S obzirom na podele u našem društvu po tom pitanju, ljudima treba reći koje su posledice i neuvođenja, a koje uvođenja sankcija. Mislimo da je Skupština pravo i primarno mesto u kojoj o tome treba razgovarati - izjavio je Stefanović.

Kako je rekao, to nije "preuzimanje odgovornosti".

- Problem je što je Srbija jedina evropska država koja se nije opredelila po tom pitanju. Posledice mogu biti nesagledive, po mom mišljenju. Potkrada se još jedna stvar – a to su posledice po kosovskom pitanju, gde takođe možemo da ispaštamo - rekao je Stefanović.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd