Skip to main content
protest

OVO JE VAŠ OBRAZ! Fašističko nasilje Obradovića i Đilasa - blokiraju grad, vređaju, pozivaju na nasilje! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Članovi SzS, predvođeni liderom "Dveri" Boškom Obradovićem, blokirali su juče ulaz u Skupštinu grada Beograda.

Tokom blokade, u nekoliko navrata, došlo je do verbalnog okršaja sa ženama zaposlenim u Skupštini grada. One su napravile živi zid na ulazu u zgradu Starog dvora i blokirale okupljene demonstrante.

U Skupštini je juče održana Sednica za rodnu ravnopravnost, a onda su se ispred okupile pristalice SzS-a na čelu sa Boškom Obradovićem i napravili totalni haos. Oni su dozivali zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i pomoćnika gradonačlenika Andreju Mladenovića.

(UŽIVO) ŽENE SE BORE PROTIV FAŠISTIČKOG NASILJA BOŠKA OBRADOVIĆA I ĐILASA: Napravile živi zid ispred Skupštine. Boško POBEGAO!

(UŽIVO) ŽENE SE BORE PROTIV FAŠISTIČKOG NASILJA BOŠKA OBRADOVIĆA I ĐILASA: Napravile živi zid ispred Skupštine. Boško POBEGAO!

Boško Obradović je bio na samom ulazu u skupštinu, a sa njim u društvu su bili i drugi lideri SzS - Borko Stefanović i Janko Veselinović.

Ispred ulaza u Skupštinu grada nalazilo se i vozilo hitne pomoći,a  u više navrata čule su se sirene.

hitna
Foto: SD
Foto: Srbija Danas

Grupa žena zaposlenih u Skupštini, koje su u trenutku blokade izašle iz zgrade, uzvikivale su Bošku Obradoviću i okupljenima: "fašisti, fašisti".

U nekoliko navrata verbalno su se sukobile dve grupe okupljenih. Naime, nakon uzvikivanja "fašisti, fašisti", okupljeni simpatizeri SzS skandirali su "Onesvesti se!", na šta su im žene okupljene ispred skupštine uzvratile sa "Sram vas bilo!" Ovo je vaš obraz".

INTERVENIŠE HITNA: Đilasovci pljuju onesvešćenu ženu:" Nije navikla da stoji, samo da leži!"

INTERVENIŠE HITNA: Đilasovci pljuju onesvešćenu ženu:" Nije navikla da stoji, samo da leži!"

- Dve žene su pale zbog vas, sram vas bilo - viču im, na šta im žene iz "opozicionog bloka" odgovaraju - "Što vičete, probili ste mi uši!"

Obradović je preko megafona pozvao na rušenje i "oslobađanje" Makedonske ulice i dokivao " Hajde ovo da odnesemo Vesiću, Vučiću pogledaj ovo!

 Nakon što su ih žene izgurale iz Skupštine, pristalice saveza zajedno sa Obradovićem krenuli na Trg Nikole Pašića gde uklanjali postavljene ograde i uništavali znakove za signalizaciju u ulicama gde su u toku radovi na obnovi grada.

Predsednik je dao izjavu povodom najnovijeg nasilnog ispada Boška Obradovića.

- Zbog poslednjeg fašističkog upada u Skupštinu grada izvinjavam se divnim ženama što su morale da trpe napade, pretnje šamarčinama koje je govorio Pavlović, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada Boška koji čak nije iz Beograda. Te fašističke ideje Boška Obradovića neće proći i zato pozivam sve institucije u Srbiji da raguju. Srbija se nalazi na dobroj putu, radimo teško i naporno, se borimo sa našim građanima da osiguramo budućnost - rekao je predsednik.

Više o tome čitajte u OPŠIRNIJOJ VESTI.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd