Ponedeljak 26. feb 2024.
Ivana Kostić

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Ovako se Aleksandar oprostio od žene i bebe (FOTO)

Foto: Facebook/Laboratorija
Najtužniji dan za porodicu Kostić

Strašna vest o nerazjašnjenoj i iznenadnoj smrti trudnice Ivane Kostić (32) i njene prevremeno rođene bebe iz Niša, ponovo je pokrenula talas nezadovoljstva u javnosti zbog mogućeg nesavesnog lečenja, grešaka lekara i loših bolničkih uslova širom Srbije.

Ovo je poslednja fotografija koju je Ivana objavila na svoj Fejsbuk (FOTO)

Evo šta se iskomplikovalo u Ivaninoj trudnoći što je dovelo smrti bebe i nje!

Dok se čeka na rezultate unutrašnje kontrole u niškom Kliničkom centru, koju je naložio direktor Zoran Radovanović, građanima ostaje samo da čekaju, ali i da žale zbog prerano odnetih života ovog stomatologa i njene ćerke rođene u sedmom mesecu trudnoće.

U tu svrhu na Fejsbuku je otvorena i grupa “Pravda za Ivanu i Veru”, gde je očekivano, najemotivniju poruku ostavio suprug preminule trudnice i otac preminule bebe – Aleksandar.

- Danas je naš najtužniji dan, oprostili smo se od moje drage žene Ivane i ćerke Vere. Biću večno tužan – napisao je on na dan kada mu je sahranjena porodica.

U komentarima se mogu pročitati i statusi koji otkrivaju kakva je Ivana bila osoba.

– Najiskrenije saučešće, bila ja moja mnogo dobra drugarica. Još ne mogu da poverujem šta se desilo, i da njih više nema. Neka im je laka zemlja, Ivančice moja, počivaj u miru sa svojim anđelčićem.

– Moje iskreno saučešće porodici i želja da pravda stigne neljude koji su učestvovali u zločinu da se dva mlada i nevina života ugase.

– Moje iskreno saučešće porodici. Poznavala sam Ivanu i srce me boli… Ostaće mi zauvek u lepom sećanju, jedna divna, nasmejana i pametna mlada žena, draga kolegenica.

Da podsetimo, Ivana Kostić primljena je na Ginekološko akušersku kliniku 21. juna, gde joj je urađena redovna dijagnostika (ultrazvuk i laboratorija).

Rezultati su pokazali da je sa bebom sve u redu, ali da Ivana ima trombozu vena jetre. Primila je adekvatnu terapiju i zbog komplikacija je prebačena na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj. Tamo je porođena carskim rezom 25 juna.

Tri dana kasnije beba umire na Institutu za neonatologiju, a za bebom Verom i njena majka Ivana u KC Srbije, u Beogradu.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd