Skip to main content
Sergej Trifunović i Olivera Jovićević

"Pre petnaest meseci sam tužila Sergeja Trifunovića" Olivera Jovićević: U znak protesta povlačim tužbe protiv njega

Foto: Youtube/PrintScreen/Bez Cenzure - Zvanični kanal/Moj Fitness
Sergej Trifunović pre par meseci rad autorke emisije Olivere Jovićević uporedio sa radom prostituteke

Sergej Trifunović zabeležio je pre par meseci ozbiljan ispad na društvenim mrežama, kada je rad autorke emisije Olivere Jovićević uporedio sa radom prostituteke, nakon čega je voditeljka podnela prijavu protiv Sergeja, ali kako navodi sud se još ne izjašnjava.

BRNABIĆ: Ispravićemo odluku o naknadama za porodilje, ne smeju da budu kolateralna šteta

BRNABIĆ: Ispravićemo odluku o naknadama za porodilje, ne smeju da budu kolateralna šteta

"POČIVAJ U MIRU, UČINIO SI SVE ZA SVOJU SRBIJU": Predsednik Vučić izrazio saučešće povodom smrti Predraga Marića

"POČIVAJ U MIRU, UČINIO SI SVE ZA SVOJU SRBIJU": Predsednik Vučić izrazio saučešće povodom smrti Predraga Marića

Čovek kome je Srbija najviše verovala u nevoljama: Ko je bio Predrag Marić?

Čovek kome je Srbija najviše verovala u nevoljama: Ko je bio Predrag Marić?

- Kako je moguće da sudovi od novembra 2019. godine, kada sam podnela krivičnu i parničnu tužbu, ne postupaju u slučaju bez presedana o kome su se izjašnjavali svi, svi osim suda.

Prošlo je petnaest meseci otkako sam u parničnom postupku tužila Sergeja Trifunovića, tadašnjeg predsednika Pokreta slobodnih građana, za uvredu nakon što je na Tviteru objavio da "Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 eura na sat, na poziv" i ostale gadosti. U krivičnom postupku toliko traje prebacivanje mesne nadležnosti između Trećeg i Prvog osnovnog suda u Beogradu, o čemu je arbitrirao Viši sud u Beogradu donošenjem rešenja da je za moju tužbu nadležan Prvi osnovni sud, a potom i nepostupanje istog.

Razlog - prvo se Trifunoviću nije mogla utvrditi adresa, a zatim, tvrdi njegov advokat, to što Trifunović nije primio tužbu. To bi gotovo moglo biti valjano pravno obrazloženje da Trifunović moju tužbu (tačnije fotografiju iste), uz vulgarne komentare, nedavno nije objavio na društvenim mrežama zajedno sa mojim ličnim podacima, jedinstvenim matičnim brojem i adresom stana u kome živim sa porodicom. Tako je na najbezočniji način od mene i moje porodice još jednom napravio metu i narugao se pravdi.

Pitam: kako je moguće da sudovi od novembra 2019. godine, kada sam podnela krivičnu i parničnu tužbu, ne postupaju u slučaju bez presedana o kome su se izjašnjavali svi - Trifunovićevi istomišljenici na Tviteru koji su licitirali "koliko koštam", dodatno me unižavajući, novinarska udruženja, vlast i opozicija, Pokret slobodnih građana, udruženja za ženska prava, poverenici za ljudska prava, mediji sa više stotina objava, regionalna javnost. Svi osim suda.

Trifunovićeve uvrede donele su meni i mojima višemesečnu agoniju u kojoj se moje ime povlačilo po medijima i društvenim mrežama na najvulgarniji način, a na moj račun stizale pretnje ubistvom zbog kojih je reagovala policija. Posledice Trifunovićevog tvita trpim i danas: kad god se u javnosti otvori tema o tretmanu, zlostavljanju ili uvredama novinara, obavezno se za primer navodi moj slučaj, koji je u javnosti okarakterisan i kao "ubistvo ličnosti" i, dodajem, pokušaj ubistva profesije.

Nedavno je Republički javni tužilac donela Opšte obavezno uputstvo sa ciljem podizanja bezbednosti novinara u Republici Srbiji. Novinu u ovom uputstvu predstavlja obavezivanje tužilaca na urgentno postupanje kada je reč o predmetima vezanim za ugrožavanje bezbednosti novinara, ali očigledno da moj slučaj nije zavredeo ovakvu kvalifikaciju. Potrebno je valjda da mi neko i fizički naudi, za šta je Trifunović, sudeći prema onome što sam doživela, stvorio sve pretpostavke.

Zbog svega navedenog, obaveštavam javnost da u znak protesta zbog nepostupanja suda u razumnom roku povlačim krivičnu i parničnu tužbu protiv Sergeja Trifunovića, bivšeg lidera Pokreta slobodnih građana.

Verujem da je pravda spora ali dostižna, ali nema veće nepravde nego kada pravda zakasni. Ili andrićevskim rečnikom kazano, to ohrabruje zlo da se u jednom društvu nekažnjeno prima i širi dalje.

Stoji u saopštenju Olivere Jovićević novinarke Radio-televizije Srbije.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd