Ponedeljak 04. mar 2024.
Dragan Vučićević

"NEKI MOGU DA PLASIRAJU LAŽI I OPET ĆE VAŽITI ZA VRHUNSKE NAZAVISNE NOVINARE" Vučićević o odgovornosti i uređivačkoj politici N1 i NovaS (VIDEO)

Foto: TV Pink/Printscreen
Kako ističe glavni i odgovorni urednik Infromera Dragan Vučićević, ne važe sva pravila i zakoni isto za sve mediji u Srbiji.

Nakon što je novinarka Jelena Zorić izjavila javno na televiziji da je laž da je Andrej Vučić, rođeni brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, umešan u slučaj "Jovanjica" i da nema nikakve veze sa tim, digla se velika bura i prašina oko uređivačke politike i odgovornosti za laži koji su izneli tajkunski mediji N1 i Nova S.

"DOSTA SA LAŽIMA" Oglasio se Đukanović nakon priznanja Jelene Zorić - "Andrej Vučić nije umešan u "Jovanjicu" (FOTO)

"DOSTA SA LAŽIMA" Oglasio se Đukanović nakon priznanja Jelene Zorić - "Andrej Vučić nije umešan u "Jovanjicu" (FOTO)

JELENA ZORIĆ DEMANTOVALA LAŽI: Andrej Vučić nema veze sa "Jovanjicom"! (VIDEO)

JELENA ZORIĆ DEMANTOVALA LAŽI: Andrej Vučić nema veze sa "Jovanjicom"! (VIDEO)

"DA UNIŠTIM SRBIJU? NE PADA MI NA PAMET!" Vučić o hajci tajkunskih medija na srpsku namensku industriju (VIDEO)

"DA UNIŠTIM SRBIJU? NE PADA MI NA PAMET!" Vučić o hajci tajkunskih medija na srpsku namensku industriju (VIDEO)

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan Vučićević bio je gost Jutarnjeg programa na televiziji Pink gde je prokomentarisao način funkcionisanja i neodgovornosti prema novinarskom poslu zbog iznošenja laži pojedinih tajkunskih portala na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

- N1 i Nova S kao takvi ne bi uopšte mogli da konkurišu za nacionalnu frekvenciju, a ne nešto drugo... Ali to vam je sve ta priča, znate, gospodin Kajić u svojoj analizi kaže na jednom mestu, pominje i datum tačno kada se to dogodilo, kako navodi, Jugoslav Ćosić kao bivši glavni urednik na televiziji N1, da je na jednom suđenju rekao da nema pojima ko uređuje vesti na N1 - navodi glavni i odgovorni urednik Informera i dodaje:

- Dakle, on je ovako nešto izjavio u sudu, pod zakletvom je ovo rekao. 

Kako dalje ističe, ni sam nije verovao Kajiću kada mu je ovo ispričao, ali kada sada pogleda svu njihovu dokumentaciju poslovnu, ispostavlja se da su reči Kajića bile zapravo istina.

- Ne postoji impresum na njihovim portalima, a po zakonu svaki mediji mora da ima impresum. Zašto, pa da bi se znalo ko odgovara. Ja sam glavni i odgovorni urednik Informera. Možda ja subjektivno nisam, pošto ne mogu da pregledam svaki tekst i da napišem, jer je kratak dan, a mnogo je vesti, ali sam objektivno po zakonu odgovoran za svaku vest koja se objavi bilo gde u Informeru - objašnjava Dragan Vučićević.

Kako ističe za kraj, ovo je mantra po kojoj ne važe sva pravila i zakoni isto za sve mediji. Pojedini mediji mogu da prave hajku, lažu i izmišljaju, da plasiraju lažne afere i nastaviće da nose status "vrhunskih nezavisnih novinara", dok oni koji govore istinu su najgori, botovi, krezavi i sendvičari koji govore samo laži.

VIDEO: Dragan Vučićević o odgovornosti i uređivanju N1 i Nova S

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd