Subota 24. feb 2024.
Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK ISPUNIO OBEĆANJE! Dom zdravlja na Vračaru dobio prvi mamograf: "Žene će imati najsavremeniju terapiju"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja godine 18 mamografa stići u Srbiju, a jedan od njih je danas već počeo da radi

Veoma važna vest za sve Vračarce! Kao što je predsednik Aleksandar Vučić obećao u oktobru, da će 18 mamografa do kraja godine stići u zdravstvene ustanove na teritoriji cele Srbije, među kojima i DZ Vračar.

VELIKI DIPLOMATSKI USPEH SRBIJE! Evo koliko je država povuklo priznanje tzv. Kosova! Većina članica UN-a na našoj stranivucic

VELIKI DIPLOMATSKI USPEH SRBIJE! Evo koliko je država povuklo priznanje tzv. Kosova! Većina članica UN-a na našoj strani

"Lepa je Srbija, najlepša na celom svetu" Vučić se provozao deonicom Moravskog koridora (VIDEO)Aleksandar Vučić

"Lepa je Srbija, najlepša na celom svetu" Vučić se provozao deonicom Moravskog koridora (VIDEO)

"ZIMSKA BAJKA JE PRAVO MESTO!" Sentimentalna praznična poruka predsednika Vučića (FOTO)vučić

"ZIMSKA BAJKA JE PRAVO MESTO!" Sentimentalna praznična poruka predsednika Vučića (FOTO)

Danas jedan od njih počinje da radi baš u ovom Domu zdravlja.

- Sledeće godine nastavljamo sa nabavkom najsavremenijih mamografa koji će biti u svakom Domu zdravlja, što je od ogromnoig značaja za svaku ženu. Nama je važno zdravlje svake žene jer je žena stub porodice, žena je stub države. Svaka od njih je nečija majka, sestra, ćerka i njihovim gubitkom gubimo čitave porodice. Karcinom dojke je najčešći karcinom kod žena

Godišnje se razboli 4600 žena, od toga 500 u momentu dijagnostike ima metastaze, a 1500 tokom lečenja ima pogoršanje bolesti. I nama je cilj da nabavkom savremene opreme i najsavremenijih lekova spasemo tih 2000 života.

Dakle 2000 žena će od sada živeti jednako kvalitetno i jednako dugo kao svaka druga žena sa nekim drugim hroničnim oboljenjem, koja dobija hroničnu terapiju. Veoma je važno što savremena oprema i mamografi stižu u Domove zdravlja, što će tu biti omogućeno ženama za pregled, jer je mnogo psihološki lakše doći u Dom zdravlja nego u bolnicu.

Time vraćamo Domovima zdravlja ono što je izgubljeno od 2000. do 2012. godine, kada su pretvoreni samo u lekare koji usmeravaju pacijente ka bolnicama a sada će se rana dijagnostika i lečenje a samim tim i čuvanje njihovih života biti upravo u njihovim drugim kućama, što im i jeste namena a to su Domovi zdravlja.

Moram da kažem da smo na poslednjoj listi pre samo 4 dana stavili dodatne inovativne lekove za karcinom dojke i sto je najvaznije za ranu fazu bolesti, čime se pruza sansa trajnog izlecenja velikom broju žena.

Žene u Srbiji će sada imati istu najsavremeniju terapiju, kao u najpoznatijim onkoloskim centrima u svetu - istakla je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorica RFZO Srbije, koja je i uručila ovu savremenu medicinsku opremu Domu zdravlja na Vračaru.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd