Sreda 29. nov 2023.
Danas

Psihopate i tajkunske pudlice iz "Danasa" vređaju naš narod

Foto: Printscreen
Po svom starom običaju, đubrad i tajkunske pudlice iz "Danasa" projektuju sopstvene osobine na sve ostale.

Propagandni tabloid "Danas", čiji tiraž se meri u stotinama, na današnjoj naslovnoj strani nastavio je da vređa ogromnu većinu srpskog naroda koji ne želi da učestvuje u blokiranju naše zemlje i neredima koje planira opozicija.

Po svom starom običaju, đubrad i tajkunske pudlice iz "Danasa" projektuju sopstvene osobine na sve ostale, tako da smatraju da je svima novac jedini motiv za bilo kakvo političko delovanje. Zato glavni i odgovorni urednik ovog ultraliberalnog propagandnog glasila, Dragoljub Draža Petrović, ne može da shvati da je većini Srba bitnija sudbina naše zemlje nego novac.

Danas
Foto: Printscreen

"Dve crvene, sendvič i voda, pa na miting SNS", glasi naslov "Danasa" kojim Dragan Đilas i Marinika Tepić, preko svog medijskog eksponenta Petrovića, žele da nam poruče da je većinska Srbija poput njih i da je interesuje samo sitna korist.

Po principu "drž’te lopova", placenicikoji su svoje karijere izgradili upravo zahvaljujući dolarima i evrima iz stranih fondova, optužuju poštenog srpskog domaćina, kome je Srbija na prvom mestu, da se prodaje za sitan novac.

Krugodvojkaška mržnja

Šta Draža Petrović misli o srpskom narodu, moglo je mnogo puta do sada da se vidi. Količinu mržnje prema našim građanima iz unutrašnjosti, ovaj krugodvojkaški lažni elitista zadojen snobizmom, nije mogao da sakrije u tekstu koji je nedavno napisao, a za koga drugog nego za N1.

- E sad, pošto nijedan Vučićev kontramitingaš nema pojma šta je tačan cilj tog povremenog masovnog dovoženja u Beograd, osim da dobije sendvič sa podrigušom, komada jedan, i Vučićevu ljubav, podrigušu, komada jedan, najavljeni miting može da se zove "Dvaes šestog maja biće nam do jaja", jer u to veruje svaki koga će da utovare u autobus i dovezu ga ispred Doma Narodne skupštine. Biće do jaja, još ako nam uz podrigušu u kiflu ture i neko kuvano jaje, biće komplet do jaja! Samo da posle nađemo autobus inače ostadosmo ko prošli put da lutamo Beogradom do sledećeg kontramitinga – već se prave planovi po Gornjim Donjim i Donjim Gornjim, naseljenim mestima odakle Vučić crpi svu energiju za dalji rad i svu ljubav, naravno podrigušu – napisao je Petrović koji očigledno smatra da mu je najveći uspeh u životu to što je, igrom slučaja rođen u Beogradu i da zbog toga zaslužuje mnogo više nego neki naš sunarodnik koji živi u nekom drugom mestu u Srbiji.

"Intervencija" koja ubija srpsku decu 

Šta drugo očekivati od nekoga ko je više puta u svom propagandnom tabloidu za Krug dvojke, NATO agresiju na našu zemlju nazvao "intervencijom". Kako bi drugačije i mogao, kada novac za štampanje svog glasila dobija upravo iz zemalja koje su zverski bombardovale Srbiju 1999. godine.

S druge strane, iako je tiraž "Danasa" veoma mali, njihovim šefovima i tajkunima je potrebno glasilo koje će širiti najogoljeniju propagandu protiv srpske države i naroda, te govoriti ono što politički pijuni poput Đilasa i Tepićeve ne smeju javno da kažu.

Draža Petrović
Foto: Youtube Printscreen/N1

Ultraliberalni "Jurišnik"

Takav slučaj je postojao i u nacističkoj Nemčkoj kada je Julius Štrajher u svom "Jurišniku" (Der Stürmer) objavljivao ono što Hitler i nacisti nisu mogli javno da kažu. Po istom principu radi i "Danas". Dok Đilas i Tepićeva ne mogu baš javno da kažu da je NATO izvršio agresiju na našu zemlju, tu je Draža i "Danas" da objasne Srbima da je međunarodna zajednica izvršila samo "intervenciju" i da su Milica Rakić i ostalih 78 mališana samo kolateralna šteta.

Jedini problem Draže Petrovića je to što srpski narod prepoznaje tu propagandu, tako da njegovo glasilo retko ko čita. Zato je ovaj ultraliberalni Štrajher svojevremeno poručio:

- Srbi ne vole generalno da čitaju bilo šta, a kamoli ozbiljne novine!

Krugodvojkaškom snobu nije palo na pamet da je možda njegovo glasilo obično propagandno smeće, a da narod koji je izrodio Njegoša, Dučića, Nušića, Ćopića i stotine drugih književnih velikana itekako voli da čita i zna da prepozna kvalitetno štivo. Na Petrovićevu žalost, to "Danas" svakako nije...

Draža piše što Đilas misli

Dragan Đilas
Foto: Youtube/Printscreen/ Newsmax Adria

Međutim, Draža Petrović je samo lutka čije konce vuku oni koji su opustošili našu zemlju tokom mračne decenije posle Petog oktobra. Za 12 godina uništeno je i rasprodato sve što je decenijama građeno širom Srbije, a tadašnji vlastodršci su do vrha napunili svoje džepove.

Istorija je zapisala da je Štrajher tokom suđenja rekao da je "Hitlerova jedina mana bila to što je bio previše blag". Verovatno i Draža Petrović misli isto za agresiju na našu zemlju, pa je naziva samo "intervencijom".   

Dovoljno je pogledati samo vođu opozicije Dragana Đilasa koji je u politiku ušao kao siromašni student, a danas važi za najbogatijeg političara u Srbiji. Baš zbog toga što je zaradio ogromne sume novca pljačkanjem Srbije, Đilasu se pošteni srpski domaćin i Srbija gade, pa ne propušta priliku da preko svog glasnogovornika Draže Petrovića Srbe naziva "krezubim sendvičarima".

Marinika pripisivala Srbima genocid

Isto važi i za Đilasovu desnu ruku, šizofrenu Mariniku Tepić koja je svojevremeno, glumeći novinarku, dok je sebi trpala novac u džep, izmišljala da su u Srbiji postojali logori za Hrvate.

Marinika Tepić
Foto: Youtube/Printscreen/N1

– Sasvim slučajno sam u razgovoru sa meštanima saznala da nijedan sveštenik ne želi da osvešta tu pravoslavnu crkvu iz prostog razloga što su cigle koje su u nju zazidane dobijene od susednog sela Begejci, i to od građe štala gde su se nekad nalazili hrvatski zarobljenici, odnosno logoraši – izmišljala je tada Tepićeva i dodala da se “po ovome može jednostavno zaključiti da su Hrvati bili smešteni u štalama za stoku, a cigle tih štala srpski neimari ugradiše u pravoslavnu bogomolju”. Naravno, svaka reč iz ovog teksta bila je notorna laž.

Nešto kasnije ona je optuživala Srbe i Srbiju za navodni genocid u Srebrenici. 

– Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid, a niste u stanju da prepoznate da genocid nije pitanje broja, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi o tome imamo snimke, koji svedoče o tome u haškom sudu, da su građani Srebrenice odvajani na muške i ženske. Tu je ta genocidna namera – govorila je 2017. Marinika Tepić, pokušavajući očigledno da celom srpskom narodu nametne krivicu.

Nemaju podršku naroda, pa se okreću nasilju

I posle svega, Draža Petrović, Dragan Đilas i Marinika Tepić se čude zašto nemaju podršku među srpskim biračima. Baš zato oni pozivaju na nasilne proteste i blokiranje Srbije, u želji da na silu zasednu u fotelje, znajući da na izborima nikada neće dobiti značajniju podršku građana. 

A kako bi je i dobili kada konstantno šire mržnju preko Šolakovih medija prema srpskom narodu i državi, vređaju poštene srpske domaćine i opravdavaju svaki zločin nad Srbima. Zato im ne preostaje ništa drugo do pokušaja da nasilno otmu vlast, željno iščekujući pomoć od svojih gospodara. Ipak, srpski narod dobro pamti iskustvo iz 2000. godine i više nikad neće dozvoliti da na vlast dođu marionete koje po svoje mišljenje idu u razne ambasade.

Vrhunsko licemerje

Podsetimo, Dragan Šolak je čovek čije se bogatstvo procenjuje na više od milijardu evra, vlasnik je privatnih aviona, golf terena, hotela, bukvalno je kupio državljanstvo Malte, stalno prebivalište mu je u vili na Ženevskom jezeru, a poseduje i ofšor firme na Karibima.

I on, pravnim mućkama, sebe je prosto izuzeo od obaveze poštovanja zakona Srbije, među kojima je plaćanje autorskih prava i ostalih naknada, dok u isto vreme svakog dana njegove televizije i njegova Junajted grupa ne prestaju da kukaju kako su ugroženi, kako im je mnogo teško. Licemeri i prevaranti, kojima je jedini način da se dočepaju vlasti širenje laži preko svojih medija.

(Izvor: 24 sedam)

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd