Petak 01. dec 2023.
vojislav-seselj

Šešelj o hapšenju Đurića: Albanci ovo uradili uz podršku Amerikanaca, hoće da sruše Vučića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Lider radikala o nasilju na Kosovu i Metohiji

Lider radikala Vojislav Šešelj je izjavio večeras da Albanci ništa ne bi mogli da urade bez podrške spolja, a pre svega Amerikanaca, i izrazio uverenje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati čvrst u ovoj situaciji.

(UŽIVO) Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog hapšenja Đurića

GOLORUKI SRBIN PESNICOM NA ALBANSKOG POLICAJCA: Nokaut za teroristu (VIDEO)

Šešelj je rekao da bi već sutra tebalo da se održi vanredna sednica parlamenta na kojoj bi se, kako kaže, zatražilo da postanemo punopravna članica ODKB (Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti).

- Ovo (hapšenje) je planirano sa ciljem da se ponizi Srbija i da se suzbije Vučićev autoritet - rekao je Šešelj gostijući na Pinku.

Šešlj je rekao da sada jasno može da se vidi kakva je politika zapadnih sila po pitanju KiM i da tu više nema nikakvih iluzija.

Šešelj veruje da će Rusija odlučno stati na našu stranu i da bi ulazak u taj vojni savez zaštitio Srbiju od Amerikanaca i NATO i da bu tom slučaju ne bi mogli da nas ugroze ni Albanci ni Hrvati.

Kaže da bi on povlačio hladnokrve poteze i da zatražio prema Rezoluciji 1244 povratak dela vojske i policije.

On je upozorio da bi ovo što se sada desilo sada na KiM lako moglo da se desi i po pitanju Brčkog od strane hrvatskih jedinica, ali i da su Hrvati pre nekoliko godina uvežbavali četiri brigade kako bi mogle da upadnu u Srbiju.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd