Utorak 19. mar 2024.
Vojislav Šešelj

Šešelj OTKRIO zašto CIA skuplja podatke o Jeleni Marjanović i slučaju "kantrimen": Sprema se UDAR na Srbiju

Foto: Srbija Danas
Prema rečima sagovornika, nema nikakve dileme da se za našu zemlju uveliko sprema pakleni plan

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, tvrdi da američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) sprema konačan udar na Srbiju!

Šef radikala ističe da Vašington po svaku cenu hoće da slomi našu državu, odvoji je od Rusije i na silu uvuče u NATO pakt. Zapadni moćnici, kaže Šešelj, neće prezati ni od čega kako bi ostvarili svoje zacrtane ciljeve, pa čak ni od toga da predsednika Aleksandra Vučića proglase zločincem!

Upravo zato, uveren je sagovornik, američki i britanski agenti skupljaju podatke o ubistvu pevačice Jelene Marjanović i pogibiji Luke Jovanovića kako bi izmanipulisali porodice da optuže državu za zločine.

Prema rečima sagovornika, nema nikakve dileme da se za našu zemlju uveliko sprema pakleni plan.

vojislav-seselj
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Potpuno sam uveren da američka CIA priprema novi udar na Srbiju. Veći problem, međutim, predstavlja to što se mi ne spremamo adekvatno za to. Država mora jače da se sprema za ozbiljnu situaciju koja će uslediti. Vašington i njegovi poltroni po svaku cenu hoće da slome Srbiju. Njihov krajnji i jedni cilj jeste da našu državu odvoje od Rusije i na silu je uvuku u NATO pakt. U toj svojoj paklenoj agendi ne prezaju ni od čega, pa čak ni od toga da Aleksandra Vučića proglase za zločinca! - upozorava Šešelj, dodajući da politička glad Zapada stalno raste.

- Čak i da im, nekim čudom, damo Kosovo i prekinemo svaki kontakt sa Moskvom, njima to neće biti dovoljno. Oni hoće i Vojvodinu, i Sandžak, i 11.000 hektara na obali Dunava… Zbog svega ovoga Srbija mora da pojača veze sa Rusijom, pa čak i da sklopi sa njom politički i vojni savez. Drugog rešenja nema! - podvlači Šešelj.

Spremaju odmazdu

HAOS na sednici UN: TAJNA OBUKA u američkoj bazi na Kosovu, Rusi traže OBJAŠNJENJE

Komentarišući saznanja da britanski i američki špijuni prikupljaju podatke o ubistvu Jelene Marjanović i smti Luke Jovanovića na Brankovom mostu, Šešelj ne isključuje mogućnost zloupotrebe.

- Ne znam da li ti slučajevi mogu da se iskoriste protiv Srbije, ali mogu da pokušaju. Na policiji i ostalim nadležnim organima je da ih do kraja istraže. U svakom slučaju, Srbija mora ozbiljno da shvati ove pretnje. Mora da se zabrani državno finansiranje prozapadnih nevladinih organizacija i medija. Mora i da preuzme kontrolu nad RTS. Upravni odbor RTS treba da bude višestranački, a da se dopusti razumnim agenturama da kontrolišu državnu televiziju – naglašava sagovornik.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd